Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man målar ett GRP båt

Glasfiberarmerad plast är ett tekniskt namn för vad som är allmänt känd som glasfiber. Båtskrov konstruerade med GRP är klar med en gelcoat, i huvudsak en polyesterharts sprutas in i båtens formen innan glasfiber fastställs. Dessa båtar kan målas på liknande sätt som bilar, förutom att du måste använda ett marint färg snarare än billack. Och till skillnad från bilar, båtar har mycket mer yta, så du kan behöva köpa dubbelt så mycket färg som du skulle använda för bilföretag målning projekt. Saker du behöver
Soap
Wax Vatten Mössor och fett remover
Gray fordonsindustrin instegsskydd pad
Maskeringstejp
maskeringspapper
Marine Paint
HVLP sprutpistol
Luft kompressor med luft linjer
1500-grit vått /torrt sandpapper
Orbital buffert
Kratsning
förening
Visa fler instruktioner
1

Rengör glasfiberarmerad plastbåt noggrant med tvål och vatten. Att göra detta tar bort ytliga föroreningar, såsom smuts och lera, kan det skada lacken.
2

Torka ytorna du målar med vax och fett remover. Denna kemikalie bidrar till att avlägsna mindre yta föroreningar som hindrar färgen från att fastna på ytan när den sprayas.
3

Torka av ytorna gelcoat i plastbåten du ska måla med den grå automotive scuff pad. Inga blanka yta kan vara närvarande. Repning ger färgen en yta kan det väl hålla sig till, medan blanka och släta ytor inte tillåter färgen att hålla i någonting.
4

Mask de områden i plastbåten du inte vill måla med maskeringstejp och papper. Om du målar GRP båtens reling, vara säker på att maskera insidan av båten helt, såsom målning från vinklar som behövs för att få till dessa inre rälsen kommer nästan säkert leda till att du sprutdimma i båtens inre ytor. Andra delar som bör maskeras innefattar motorn, trim och fönster.
5

Spraya plastbåten med den marina färg med användning av en HVLP sprutpistol matas med en luftkompressor. Marine Paint finns i två typer. Basen /tydlig stil av färg är dyrare, men det är mer motståndskraftig mot skador och lättare repareras om det repas. Enstegs färg är billigare och lättare att använda än bas /klara beläggningar, men ger mindre motstånd mot repor och enkel reparation.
6

Sand de målade ytorna med 1500-slippapper och vatten efter de har fått torka i minst 12 timmar. Detta steg är kanske inte nödvändigt, dock. När färgen har sprutats, titta noga vid målgång. Om du kan se en tydlig reflektion från 6 inches bort och du är nöjd med texturen och känslan av finish, kan detta steg hoppas över. Om du väljer att sand, polera lacken med en roterande buffert och samma typ av polermedel du vill använda på din bil. Detta kommer att ge dig en helt slät yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104667.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.