Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Yamaha 100 utombordare Problem

Yamaha släppt sin F100 utombordare 2001. Denna medelstora utombordare kräver regelbundet underhåll för att hålla den i trim. För ägarna upplever problem med F100, ger Yamaha en felsökningsguide i utombordaren handbok. Batteri

Om batteriet är urladdat eller skadad, kan Yamaha F100 har problem att starta. Rengör uppbyggd eller skräp från batteripolerna, ladda batteriet med en separat matning laddare och byta ut batteriet om den är skadad eller sprucken. Den F100 tar ett 12,8 volts batteri installeras på en säker, torr plats på vattenskotern.
Fuel

Kontrollera att bränsletanken har tillräckliga nivåer av bensin. Om inte, tanka F100 använda blyfri bensin endast. Yamaha rekommenderar bensin med oktantal 86 eller högre.
Tändstift

defekt eller skadad tändstift kan orsaka F100 motor till misständningar eller stall. Avlägsna och inspektera tändstiften, som ligger i var och en av motorns två cylindrar. Antingen byta ut kontakten om det bränns eller skadas, och justera gapet tändstiftet till exakt 0,043 inches. Den F100 tar LFR5A-11 pluggar.
Kraftiga vibrationer


Om F100 vibrerar överdrivet, kan det finnas skräp fastnat i motorns propeller. Vrid utombordaren bort, ta bort motorn nödstoppsbrytaren och ta bort alger och annat skräp som har fastnat. Skärpning motormonteringsutrymmet bulten och styrningen pivot kan också bidra till att lindra detta problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104250.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.