Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en Gimbal Bearing

Den Gimbal lagret sitter inuti kardankåpa, som ligger mellan ute-enheten och båtens akterspegel. Det tjänar till att stabilisera ut enhetens ingående axel mellan ute-enheten och motorn kopplingen. Den morrande ljud som ut-enheten gör när den vrids i endera riktningen medan båten är på gång visar att Gimbal lagret har gått dåligt. När morrande startar, kommer inget fett i världen hjälpa lagret. Gimbal lagerbyte är nära förestående. Saker du behöver
Tre-klo Gimbal bärande borttagningsverktyg
5-pound glidhammare
Permanent markör och sälja Replacement Gimbal bärande
Gimbal bärande förare
Hammer
Engine anpassning verktyg
Visa fler instruktioner
1

Ta riggvinkeln kolvar från en enhet. Ta ut ur enheten. Eftersom olika ut drive tillverkare använder olika förfaranden för att avlägsna Pistons och driver ut, se ut enheten butik handbok för instruktioner om hur du kopplar trim kolvar och ta ut enheten.
2

Bifoga en tre-klo Gimbal bärande borttagningsverktyg till en 5-pound glidhammare genom att trä glidhammare i slutet av lagret Removal Tool. Tryck klorna. Sätt klorna på Gimbal lagret demonteringsverktyget i innerbanan av Gimbal lagret. Klorna är fjäderbelastade och kommer att släppa av sig själva för att ta tag i baksidan av ytterbana Gimbal lagret. Addera 3

tag i handtaget på glidhammare och flytta den med kraft ifrån båten till slutet av dess rörelse. Upprepa tills Gimbal lagret dras av kardankåpa.
4

Gör en markering på kanten av den kardankåpa med en märkpenna. Placera märket att korrelera med fettet hålet.
5

Vrid toleransringen på utsidan av ersättande Gimbal lagret så att den öppna delen av ringen i linje med fettet hålet i lagret. Vänd Gimbal lagret så att de två skårorna i lagret är vända uppåt. Gör ett annat märke på denna sida av Gimbal lagret korrelera med fett hål i lagret.
6

Håll lagret i ena handen samtidigt deprimerande toleransringen med den andra handen och glida Gimbal lagret in i kardankåpa. Se till att de två skårorna på toppen av lagret är vända bort från båten och markeringarna på lagret och kanten på kardankåpa linje med varandra.
7

Seat gimbal lagret genom att sätta en Gimbal bärande förare i den inre banan av Gimbal lagret och kör den andra änden av föraren med en hammare tills Gimbal lagret är hela vägen in Ta bort drivrutinen.
8

in en motor justeringsredskapet genom det inre loppet i Gimbal lagret och in i motorn kopplingen. Rikta motorns koppling med Gimbal lagret. Följ de förfaranden som anges i butiken handböcker för motor /ut-enheten och båten för motor justering, eftersom olika tillverkare använder olika tekniker och motorfästen.
9

tillbaka ut enheten och anslut strömmen trim kolvar, slutföra byte av Gimbal lagret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104629.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.