Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning Optima Batteries

Optima batterier är gjorda för att användas i bilar, lastbilar och båtar. Batterierna är DC, eller djup cykel, batterier som laddar upp motorns generator eller via en batteriladdare. Felsökning ett batteri består av att kontrollera laddningen, som ersätter laddningen och kontrollera de elektrolyt vätskenivåer i cellerna i batteriet. Använd gummihandskar när du öppnar elektrolyten kammare-celler som vätskan är sur och leder till brännskador eller utslag. Saker du behöver
Djupt laddare Cycle batteri med laddningsmätaren
Skiftnyckel
Cola läsk och tandborste
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batterilocket genom att poppa av toppen och exponera elektrolyten kamrarna. Skruva loss de enskilda kamrarna med en skiftnyckel. Var noga med att använda gummihandskar under denna process för att förhindra brännskador.
2

Kontrollera nivåerna av vätskan. Se till att vätskan är i nivå med "full" linje. Leta efter någon korrosion eller ackumulerad salt skorpa runt cellen toppar. Om korrosion eller salt skorpa är närvarande, bör batteriet bytas.
3

Inspektera alla anslutningar och kablar på jordskorpan eller ackumulering. Om sådan finns, skrubba bort det med en kopp fylld med en cola-läsk och en tandborste. Använd cola på grund av dess surhet, det bryter ner batterikorrosion
4

Fäst Optima batteri till en batteriladdare och kontrollera mätaren laddningsnivå.. Om mätaren läser under 40 procents laddning är batteriet för låg. Ladda batteriet till full nivå och plats tillbaka in i bilen eller båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104562.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.