Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar Yamaha Utombordsmotorer

Under åren har Yamaha Motor Corp släppt dussintals utombordsmotor modeller och fabrikat. Storlek varierar från små 8-hästkrafter utombordare till kraftfulla 300-hästkrafter fabrikat, vilket gör att motorerna för att driva ett brett spektrum av vattenskotrar. Trots denna skillnad i teknik, mindre reparation tips förblir konsekvent över alla Yamaha utombordsmotorer. Företaget erbjuder felsökningsförslagen i instruktionsboken för alla utombordsmotorer, separerade efter arten av problemet som skall repareras. För specifika delar, konsultera instruktionsboken för en viss modell och göra. Saker du behöver
Wrench
Wire-borste
1 msk bakpulver blandat med 1 kopp vatten
Separat-driven batteriladdare
Blyfri bensin
Motorolja
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review Tändstift
Visa fler instruktioner
Starter Trouble
1

den elektriska startmotorn. Om startmotorn inte fungerar, kan det finnas ett problem med utombordaren elsystem.
2

Börja elsystemet kontroll genom att se till att huvudmaskinen strömbrytaren, placerad vid basen av fjärrkontrollens spak , vrids till "Start." Också se till att låset plattan lina är fäst på motorns stoppknapp, belägen på fjärrkontrollen spaken bas. Annars kan startmotorn inte åtaga.
3

Leta utombordsmotorn batteri. Batterihållaren och montera fall kan placeras i någon väl ventilerad och vibrations-fritt område inom vattenskotrar. Koppla loss kablarna till batteriet, se till att ta bort den röda (positiva) batteri
4

kabel först och den svarta (negativa) kabel sekund. Lossa remmarna som håller batteriet på plats och ta försiktigt bort det.
5

Skrapa korrosion från batteripolerna med en tråd-borste.
6

Rengör batteripolerna med en lösning av en matsked bakpulver och 1 kopp vatten. Torka noggrant med en ren trasa.
7

Ersätt batteriet med den typ som anges i en särskild Yamaha utombordare bruksanvisning om originalet är på något sätt sprucken eller skadad.
8 < p> Ladda batteriet fullt med en separat laddare.
9

tillbaka batteriet i sitt fäste fall genom att göra om batteriet remmar och ansluta batterikablarna, denna gång ansluter den svarta kabeln innan den röda.
10

Prova startmotorn igen och ta Yamaha utombordare till en certifierad återförsäljare om starter problem kvarstår.
motorproblem
11

Inspektera bensin nivåer först om motorn är sputtring, motorstopp eller misständning. Tanka med blyfri bensin om nivån är låg och starta motorn.
12

Kontrollera nivåer olja i motorn nästa. Först, se till att utombordaren är i en nivå och i upprätt läge. Ta sedan bort oljepåfyllningslocket och anslutna oljestickan från oljetanken.
13

Torka av mätstickan med en trasa, sätt tillbaka oljestickan helt, och ta bort oljestickan igen. Om smörjolja ligger under den lägsta markeringen på sidan av oljestickan, tillsätt motorolja via motorolja påfyllningsröret. Den specifika typ av motorolja som behövs varierar beroende på den speciella utombordaren. Konsultera "Drift" i bruksanvisning för rekommenderad viskositet motorolja.
14

Inspektera motorns tändstift (s) nästa, ligger innanför den yttre motors cylinder eller cylindrar. Antalet och typen av kontakt varierar också beroende på särskilda utombordare gör och kan hittas i avsnittet "Underhåll" av utombordare bruksanvisning.
15

Ta bort varje tändhatten och ta bort varje tändstift med att vrida den moturs med en tändstiftsnyckel.
16

Kontrollera för skador på elektroden änden av pluggen. Om detta är sprucken, bränd eller sprött, byt tändstift med den typ som anges i bruksanvisningen för just utombordare.
17

Ställ in tändstiftets elektrodavstånd till bredden som anges i "Underhåll "avsnitt i bruksanvisningen. Detta varierar också beroende på utombordare och är vanligen mindre än 0,05 inches.
18

Förstora gapet tändstiftet om det är för litet genom att försiktigt dra kroken slut bredare med ett tändstift gapet också.

19

förkorta avståndet tändstiftet genom att trycka kroken-änden mot en hård, plan yta.
20

tillbaka varje tändstift med tändstiftsnyckel och tillbaka varje gnista tändhatten.
21

Starta motorn. Om motorproblem fortfarande förekommer, ta utombordaren till verkstad för kontroll.
Vibrationsproblem
22

Inspektera utombordsmotor propeller först om motorn börjar vibrera överdrivet. Propellern är placerad på baksidan-nedre änden av Yamaha utombordare. Ta utombordsmotorn att ha propellern repareras eller bytas ut om originalet är spruckna eller skadade på annat
23

.

24

Rengör tång och annat skräp som kan fastna i propellern.
25

Kontrollera monteringsbulten som ansluter utombordsmotorn till din vattenskoter. Dra den med en skiftnyckel om det är löst.
26

Kontrollera och dra åt styrningen svänga om det är löst.
27

Ta utombordaren för kontroll när motorn fortsätter att vibrera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104180.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.