Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar Undre Oil Unit Gear på en 4,3 MerCruiser

Byta nedre änden växellådsolja på 4,3 MerCruiser är en av de många former av förebyggande underhåll som utförs för att säkerställa att motorn går ordentligt under lång tid. I klimat där båtarna måste dras från vattnet under vissa säsonger, är den nedre änden transmissionsolja förändrats före lagring för att säkerställa att, när den dras från förvaring till nästa säsong, är motorn i gott skick och inga gamla vätskor har reglerats och orsakat skadan. Saker du behöver
insexnyckel ställa
Dränering pan
Lower-end växellådsolja
Trycksatt redskap oljepump
Visa fler instruktioner
Ändra lägre prissegmenten Gear Oil

1

Leta växeln oljeavtappningsskruven och oljenivåskruven på motorn. När man tittar på båten från den bakre änden, titta på höger sida av motorn mot den mycket botten. Växeln oljeavtappningsskruven blir insexskruven längst ner, medan oljenivåskruven normalt vara ungefär halvvägs upp den nedre änden, och är också en insexskruv.
2

Placera tråget under den nedre änden, med motorn sitter helt vertikalt. Skruva bort pluggen oljenivå och oljeavtappningsskruven. Låt oljan rinna fullt ut av den nedre änden.
3

Ladda trycksatta växellådsolja fyller behållaren med växellådsolja. Många av dessa pumpar har en skruv-in fastsättning. Fäst pumpen till växeln oljeavtappningsskruven bostäder, och börja pumpa växellådsolja i motorn. Fortsätt att pumpa tills den nya oljan börjar att strömma ut ur oljenivåskruven. Byt tändstift oljenivå och ta bort pumpen från den nedre änden. Byt avtappningspluggen och torka bort oljan från den nedre änden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104548.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.