Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man Spola en Stor Outboard

Flushing en utombordsmotor är en viktig del av vinterhållning en båt. Flushing motorn avlägsnar något av det smutsiga, förorenat vatten som kan ha kommit in i motorn under normal drift. Om inte spolas, kan smutsen orsaka skador på de inre delarna och täppa till kylsystemet, skadar själva motorn. Vid spolning av motorn, alltid se till att utombordaren är helt vertikalt för att säkerställa bästa möjliga vattenflödet genom systemet. Saker du behöver
trädgårdsslang
Utombordare "hörselkåpor"
Visa fler instruktioner
Flushing
1

Se till att motorn är helt avstängd innan spolning i För att förebygga risken för personskador från propellern engagerande.
2

Anslut hörselkåpor säkert till trädgårdsslangen. Hitta de portar vattenintag på den nedre änden av utombordaren. På de flesta motorer, dessa hamnar ser ut som luftventiler, en uppsättning på varje sida. Ställ in hörselkåpor över dessa portar, se till att de är helt täckta. Slå på vattentillförseln till trädgårdsslang, och ge lite tid för vattnet att nå motorn.
3

Ta bort alla hinder från området på motorn, och slå på tändningen medan vattnet rinner till den nedre änden. Låt motorn gå på tomgång i 5-10 minuter med vatten som rinner genom den. Lägg inte motorn i växel, eftersom det kommer att orsaka att propellern börjar snurra. Håll dig borta från motorn under denna period för att undvika skador från rörliga delar i hela.
4

Stäng av motorn när tiden har gått ut. Stäng av vattentillförseln till slangen och ta bort hörselkåpor från insugsportarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104500.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.