Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Definition av Panamax

" Panamax " är en term som används för en kategori av fartyg görs tillräckligt stor för att passera genom Panamakanalen . Dessa fartyg kallas så eftersom de är de största fartyg att göra det . Canal Lock Storlek

Panamax bestäms huvudsakligen av dimensionerna av Göta kanals slussar , som lyfter fartyg upp till sitt huvudsakliga förhöjning av Panamakanalen . Varje lås är 110 fot ( 33,53 m ) bred , 1,050 fot ( 320,04 m ) lång och 85 fot ( 25,91 m ) djup .
Panamax

Panamax fartyg är tillverkats för att tillgodose de maximala måtten för varje fartyg passerar kanalen . Måtten är 965 fot ( 294,13 m ) lång och 106 fot ( 32,31 meter ) brett.
Svårighetsgrad

Panamax fartyg är särskilt svåra att passera genom Panamakanalen. Detta beror på dess storlek kräver en tät passning i kanalens dimensioner och exakt kontroll i slussarna .
Efter Panamax
p Det finns ett ökande antal fartyg som använder Panamax mall. Detta görs för att maximera den mängd gods som kan transporteras genom kanalen . Som svar på den ökande förekomsten av Panamax fartyg , Panama Canal Authority
Expansion

började utbyggnaden av kanalen , beräknas vara klar 2014 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103472.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.