Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man håller marina batterier

Marina och djupcyklingsbatterier är både vanligen används för en mängd olika tillämpningar, allt från traditionella kraftkällor för båtmotorer och elektronik till småskaliga tillämpningar av förnybar energi. Men om batterierna inte är ordentligt omhändertagna, kommer de dräneras snabbt. I vissa fall ett dött batteri kan behöva bytas ut om den har förlorat sin förmåga att hålla laddningen. Det finns flera sätt att se till att batterierna är fulladdade och omhändertagna, en av de vanligaste som innebär att man använder en rännil laddare. Saker du behöver
underhållsladdare
laddningsregulatorn
batterikablarna
Visa fler instruktioner
Trickle Laddare
1

Installera en rännil laddare på din båt för att hålla den marina batteriet fulladdat. Trickle laddare kan antingen anslutas till en strömkälla, om det finns en tillgänglig, eller så kan du använda Solar batteriladdare om du bara använder båten intermittent. Solar laddare fungerar bäst om de kan sitta i flera dagar och ladda batteriet i stället snabbt laddar det på några timmar. Solar laddare bör dimensioneras utifrån spänningen i batteriet de avgifter.
2

Placera solpanelen in så mycket solljus som möjligt om du använder en sol-cell bunden till en rännil laddare anordning (säljs kommersiellt som en produkt). Konventionell sol teori föreslår vinkla solcellen i samma utsträckning som din latitud, plus 15 grader på vintern och minus 15 grader under sommaren.
3

Fäst elektroderna på terminalerna i den marina batteriet när solcellen är rätt placerad. Leta efter en indikator på din sippra laddare, såsom en LED-ljus eller display som talar om att den är ansluten korrekt till batteriet. Vissa sippra laddare, sol eller annat sätt, kommer också att tala om när batteriet är fulladdat.
Laddningsregulatorer
4

Installera en laddningsregulator kopplad till en generator om du använder flera marina batterierna och tömma batterierna på en regelbunden basis. Charge regulatorer är utformade för att styra flödet av el till och från batterierna på ett sätt som förlänger deras livslängd genom att hålla dem tillräckligt laddat och hindrar dem från att överladdas bli.
5

Fäst kablarna till ingångarna på den laddningsregulatorn, som tillåter en kraftkälla, t.ex. ett vindkraftverk, solcell eller generera för att skicka elektricitet till laddningsregulatorn. Kablarna vid ingången punkten bör vara dimensionerade utifrån storleken på den nuvarande går till batterierna från kraftverk källan.
6

Fäst samma storlek kablarna med ögla är trådbundna till ändarna på kablarna så de kan fästa till marinan batteri eller batteri bank. Varje gång en laddningsregulatorn används, är det också tillrådligt att installera en dump belastning till laddningen regulatorns sekundära utgångsklämmor. Dump laster används ofta i tillämpningar av förnybar energi som en kylfläns som avleder extra el som avledas från batteribanken av laddningsregulatorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104325.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.