Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger ett stativ för en Båtmotor

Utombordare båtmotorer använder ett klämsystem att fästa motorn på båtens akterspegel. Detta underlättar väsentligt arbetet med att bygga en monter som kommer att stödja motorns vikt så att du kan arbeta på motorn utan utträngning ditt arbetsområde med hela båten. En riktig utombordsmotor monter kommer inte bara säkert hålla din utombordare på plats men kommer också att lägga enkelt ur vägen när den inte används. Saker du behöver
2-av-6 virke
Saw
Drill
1/2-tums borr
Träskruv Sida 2 bultar som mäter 1/2 tum med 4 inches med matchande låsande muttrar och brickor
Visa fler instruktioner
1

Klipp två stycken 2-av-6 virke 4 meter lång. Skär ytterligare två stycken 3 meter långa. Slutligen, skär tre bitar av virke 2 meter lång. Detta kommer att ge de grundläggande delarna för att motorn stannar.
2

Lägg de två 4-fots sektioner av 2-av-6 ombord på ett plant underlag så att de ligger på deras 2-tums genom 4-fots sida, Lay 2 meter ifrån varandra på toppen och botten.
3

en av de 2-fot långa brädor över topparna vid ena änden av de två parallella brädor. Denna styrelse kommer att bilda framsidan av ramen för motorns stativ. Placera en annan 2-fot-lång bräda i andra änden av de parallella brädor så att dess 2-tums med 2-fots sida är på marken. Säkra dessa styrelser att de parallella brädor med träskruv och borra.
4

Lägg de två 3-meters brädor på golvet när du gjorde den 4-fots styrelser. Dessa två kommer att bilda benen på stöd till montern, och därmed måste passa på den ram du redan har byggt. För att göra detta, skär den slutliga 2-fot ombord ytterligare 2 inches kortare. Lägg denna bit längst ned i paret av 3-fots brädor för att skapa en U-form. Fäst U-formen tillsammans med träskruv.
5

Montera U-form serie brädor inom ramen. Den två-fots bräda som är fäst vid framsidan av ramen bör vara på toppen. Basen av det inre U-formen serie brädor bör vara vid botten. Se till att de U-formade skivor av både ramen och benen är i linje när du tittar på ramen från sidan eller toppen.
6

Borra ett hål genom båda sidor av ramen och genom benen för att montera vridpunkten för benen. Det bästa stället att borra är ca 30 inches från golvet, och i mitten av skivorna på denna punkt. Detta gör att benen att svänga ut från stativet och håller motorn säkert på plats, och samtidigt tillåta dig att lagra stativet i ett relativt litet område.
7

Kör en bricka över bultarna, skjut dem genom hålen som du just borrade. Placera en bricka på andra änden av varje, och sedan fast dem med en mutter. Dra åt muttern tills nylon håller muttern på plats. Benen kommer att kunna svänga ut i endera riktningen, men kommer fortfarande att hålla motorn säkert på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104538.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.