Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Skillnader mellan Wakeboard Boats Vs. Ski Båtar

För en utomstående, skidor och båtar wakeboard liknar. De är båda utformade för att dra idrottare bakom dem, de är båda ofta övermannades, båda har ungefär samma dimensioner och båda kommer med rejäl prislappar. Men en närmare titt de verkliga avsikterna med sina designers, vars mål är väldigt olika hastighet

Skidåkare och wakeboarders arbeta vid olika hastigheter: skidåkare tävlar på 36 mph och wakeboarders körs i 20 till 25 mph intervallet. Detta innebär de två olika båtar optimerades för olika hastigheter. Exempelvis är formen på en wakeboard båtens kölvatten stora med en skarp läpp i den nedre 20 mph typ, medan det är grötig och washy vid lägre hastigheter och plattare och smalare vid högre hastigheter. Ski båtar är konstruerade för att sätta ut en liten tunn vakna med minimal tupp svans på 36 mph, till förordningen hastigheten för konkurrenskraftig slalom. Addera Ballast

skapa en större vakna, måste en wakeboard båt förskjuta en betydande mängd vatten. Detta görs genom att lägga ballast. Lägga vikt är inte något som kan göras på måfå, distributionen måste beaktas för att hålla formen på spåren precis lagom. Detta görs genom att pumpa vatten direkt i behållaren i både fören och aktern, med en jämn fördelning från sida till sida för att åstadkomma en jämn kölvatten. Ski båtar i allmänhet inte utnyttjar ballast system eftersom de strävar efter att minimera vakna storlek.
Funktioner

Wakeboard båtar tenderar att vara fullspäckad med funktioner, eftersom de syftar till extra vikt. Notably, de har ett torn monterad vid skrovet till vilken repet är fastsatt. Detta torn tjänar flera syften, inklusive lagring för wakeboard och en plats för högtalare som ska monteras. Ski båtar tenderar att vara lätt på tillbehör, även om de oftast är utrustade med system för varvtalsreglering att hjälpa förare att hålla en konsekvent hastighet genom slalombana.
Layout

Dagens wakeboard båtar har migrerat till ett drev, vilket betyder att motorn är monterad mot baksidan av båten. Detta hjälper till att lägga vikt att forma spåren, och det dessutom frigör det inre av båten för mer optimal wrap around sittplatser arrangemang. Bågen är vanligtvis öppna för att möjliggöra fler sittplatser. Ski båtar historiskt har haft en sluten båge och en mittmonterad motor. Det finns ett litet hörn sits som vetter mot baksidan av en spotter att hålla ett öga på skidåkare och en bänk i ryggen för extra sittplatser när inte bogsering en skidåkare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104143.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.