Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar ett genom-Hull

Djup Finders består av två delar: huvudet och givaren. Givaren är den del av ekolod som faktiskt skjuter ljudvågor ner i vattnet, plockar upp dem och sänder informationen till huvudenheten. Det finns två huvudsakliga typer av givare. Den vanligaste är en akterspegel givare, som är lättast att montera. Å andra sidan, är den mest exakta omvandlaren den skrovgenomföring typen. Boaters drar typiskt bort från det genomgående hålet eftersom den innebär borra ett hål i skrovet. Saker du behöver
Kraftig maskering Hole tejp
såg satt
Skruvdragare
skruvdragare
Sandpapper
Marine-grade epoxi
Popsicle pinnar
Marine-grade silikontätningsmedel
Visa fler instruktioner
1

avgöra lämplig plats i skrovet för att installera givaren. I motorbåtar, installera omvandlaren bara framåt av motorerna så nära båtens mittlinje och så djupt nere i vattnet som möjligt. För segelbåtar, välj en plats som ligger nära kölen och bort från turbulens. Täck platsen med tunga maskeringstejp för att förhindra gelcoat från flisning samtidigt borra hålet.
2

in en hålsåg i chucken på en skruvdragare. Välj en hålsåg som är 50 procent större än hålet som krävs för att installera givaren.
3

Borra ett hål tre fjärdedelar av vägen genom skrovet, genom maskeringstejp. Sätt i del pilotborr av hålet såg i testhålet att det ursprungligen borrat, från den andra sidan av glasfibern, och avsluta borra hålet. Borrning från båda sidor förhindrar punktering.
4

Gräva träkärna ur glasfiber skrov med en liten skruvmejsel för cirka en tum runt diametern på hålet om skrovet har en trä kärna. Sand insidan av hålet med sandpapper för att avlägsna lösa bitar av glasfiber. Applicera flera lager av tunga maskeringstejp på botten av hålet.
5

Blanda en sats av marint-grade epoxi som är tillräckligt stor för att fylla både hålet och eventuella hålrum till följd av avlägsnandet av trä från skrovet. Följ blandningsanvisningarna på epoxi förpackningen.
6

Använd en Popsicle pinne att tvinga epoxi in i tomrummet efter avlägsnande av trä kärna, om tillämpligt. Häll epoxiblandning i hålet och låt torka under minst 24 timmar. Om tiden tillåter, är 48 timmar mer önskvärt. Ta bort maskeringstejpen.
7

Montera en hålsåg i skruvdragare, så att storleken på hålsåg är storleken på hålet som krävs av omvandlaren tillverkaren. Borra ett hål rakt igenom epoxi.
8

Kör en sträng marint silikon tätningsmedel runt läppen av omvandlaren som kommer i kontakt med skrovet, och axeln av omvandlaren.

9

Mata givaren tråd, som är en del av omvandlaren, genom hålet från botten av båten. Skjut givaren i hålet vrida givaren så att den sitter ordentligt.
10

Mata givaren tråden genom givarens mutter inifrån båten. Kör en sträng av tätningsmedel runt axeln av omvandlaren där den möter epoxi pluggen. Skruva fast givaren muttern på givaraxeln, och vrid den medurs tills den är ordentligt handen åtdragna.
11

Led givarkabeln genom båten till ekolod huvudenheten och anslut den till baksidan av huvudenheten, slutföra installationen av den genom skrovet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104621.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.