Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Buff en Glasfiber Gelcoat

Gelcoat är ett polyesterharts och färgpigment appliceras på insidan av formar under tillverkningen av båtar, fritidsfordon och andra glasfiber produkter. Under härdningsprocessen, hårdnar gelcoat harts att bli den glansig, reflekterande översta lagret av glasfiber. Att upprätthålla en god lager vax är det bästa sättet att bevara gelcoat. Men med tiden och väderexponeringen, oxiderar all gelcoat småningom. Tidiga tecken på oxidation är grumling och slöhet i fläckar. Så småningom kommer hela ytan blir icke-reflekterande och gelcoaten kan visa tecken på mikroskopisk gropfrätning. Gelcoat i detta skede av oxidation kan återställas med en slipning och polering förfarande inklusive användning av gnugga förening. Saker du behöver
Glasfiber avfettningsmedel /dewaxer
Våt /torr sandpapper i korn 1000-3000
Automotive stil elektrisk buffert
Ull polering pads
Tack trasor eller frottéhanddukar
Spray -på marina glasfiber polish
Marine paste vax
Visa fler instruktioner
1

tvätta ner hela ytan av glasfiber med en kommersiellt tillgänglig glasfiber avfettningsmedel /dewaxer.
Sida 2

Våt sand ytan med progressivt finare sandpapper börjar med 1000 grit och slutar med 3000 grit tills ytan är jämnt plan med några blanka områden.
3

Tvätta sliprester från ytan och låt torka.
4

Dela ytan i 2-meters rutor. Ansök gnugga förening till en ruta i taget och gnid in ytan raskt i cirkulära rörelser. Låt gnugga föreningen torka till en dimma.
5

Polera gnugga föreningen utanför torget med en variabel hastighet fordonsindustrin buffert kropp stil med mjuka kanter ull polering pads. Ställ bufferten ska köras vid 2.000 rpm eller mindre för att minimera virvel märken eller repor. Håll buffert flyttar för att undvika "bränna" gelcoat finish. Ta det förvärrar damm från ytan med en putstrasa eller rena handdukar frotté.
6

Compound, buff och damm varje ruta tills hela ytan förvärras.
7

Applicera en vätska eller spray-on marina polish till ytan. Låt polish torka till en dimma och polera med en mjuk kanter ull polering pad på bufferten.
8

Applicera marint pasta vax till ytan. Låt vaxet torka till en dimma och polera med en mjuk kanter ull polering pad på bufferten. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104864.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.