Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Asian Games att spela

De flesta asiatiska samhällen är gamla, så det har funnits gott om tid under århundraden för dem att utveckla en mängd olika spel att spela. Versioner av asiatiska spel spelas över hela världen, med många spelare inte ens veta spelen är av asiatiskt ursprung. Exempel på detta inkluderar flera versioner av "Hide and Seek", samt olika spel med dominobrickor som spelpjäser. Varje typ av spel är representerad i den asiatiska spel inventering, från pedagogiska och kära till dem som kräver skicklighet och strategi. "Fan Tan"

"Fan Tan" är en pedagogisk kinesiska barns lek som ger stor praktik med pinnar också. Fyra spelare var och en välja ett nummer mellan noll och fyra, och skriva det numret, tillsammans med sina initialer, på hörnet av ett papper. Varje hörn ska ha ett nummer. En stor handfull torkade bönor placeras sedan i mitten av papperet och räknas ut jämnt i fyra högar med ett par ätpinnar. När de återstående bönorna kan inte längre vara jämnt fördelade i högarna, är den person vars nummer närmast antalet återstående bönor vinner. Spela igen med nästa spelare medsols räknar bönorna.
"Fjäderboll"

"fjäderboll" har sitt ursprung i Korea, och spelas med en liten gummiboll med tio fjädrar placeras i den övre. Kasta fjäderboll i luften och fånga den med antingen foten eller en ping-pong paddel. När badmintonbollen är fångad, studsar den i luften så många gånger som möjligt med fötterna eller en paddel. När badmintonbollen faller till marken, är det nästa spelares tur. Den spelare med flest studsar utan fjäderboll fallande vinster.
"Drakstjärten"

kinesiska barns lek "Drakstjärten" spelas med åtta eller fler människor, som bildar en linje och placera båda händerna på personens axlar framför dem. Personen i svansen av draken ropar "Ett, två, tre, dragon!" och draken körs, försiktigt så att inte "bryta" drakens kropp genom att förlora handen-skuldra kontakt. Medan draken rör sig, försöker huvudet att manövrera sig att tagga svansen. Om huvudet gör en hand-skuldra kontakt brytas samtidigt försöker tagga svansen, måste huvudet nu blivit svansen.
Domino

En klassisk kinesisk domino spel att spela är "Blind Hughie", och kräver minst två spelare. Sprid domino ut, nedåt, och dra för att se vem som går först. Varje spelare väljer fem stycken och placerar dem nedåt framför sig. Den första spelaren plockar längst till vänster domino i sin lugg och placerar det i mitten av bordet. Nästa spelare väljer hans vänstra domino, om den ena sidan matcher, spelas den - om inte, är det placeras nedåt till höger om den spelarens högen. Detta fortsätter tills en spelare använder alla brickor i hans lugg. Brickor på höger används efter alla vänster-lugg domino används. Det kan vara nödvändigt att kalla en dragning om ingen kan använda alla sina dominobrickor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104476.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.