Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur skärpa Boat Propellrar

Skärpning propeller kan dramatiskt öka sin effektivitet. En skärpt propeller kan minska vibrationer som kan bromsa din RPM, oavsett om du använder en propeller för en stor båt eller en modell. Större båtar bör ha sina propellrar vässade av en professionell, eftersom propellern måste noggrant mätas för balans. Små propellrar kan slipas hemma med bara några få enkla verktyg. Var noga med att bära skyddsutrustning och mäta din prop noggrant för balans. Saker du behöver
Prop balancer
Dammask
Skyddsglasögon
Liten rund fil
Flat fil
220 våt /torr sand papper
Red scratch pad
Felt -tip markör
Visa fler instruktioner
1

Sätt på en mask och skyddsglasögon. Spån kan flyga in i dina ögon, och damm från propeller arkivering kan vara mycket skadligt för lungorna.
2

Kontrollera om din prop passar ordentligt på din axeltapp. En propeller kommer inte att fungera korrekt om det inte vänder på axeln ordentligt. Om den inte glider lätt över axeln, kontrollera och se om det finns en bit av blinkande som inte har trimmats bort. Om så är fallet, lämna in det ned med en liten rundfil och försök igen.
3

Balansera din prop på sin axel på en balansaxel för att se om några knivar är tyngre än andra. Det är viktigt att stötta inte rullar på vardera sidan när den är placerad på balansblock. Om det gör, arkivering ner större kniven under slipningen kommer att hjälpa dig att åtgärda dessa problem. Markera tyngre bladet med en filtpenna så du kan tendera att den senare.
4

fil på framsidan av tyngre bladet med en platt fil och arbeta dig från tungan till den bakre kanten. Var noga med att inte gå över framkanten av prop som du slipa den. Ta dig tid att göra det på rätt sätt och kontrollera balansen.
5

Arbete framkanten på bladet till en knivskarp kant med 220-grit sandpaperw inte fila ner bakkanten av prop eftersom det kommer inte att hjälpa propellerns prestanda.
6

Buff ner hela prop med ett anteckningsblock, som en prop med en satin eller matt yta kommer att fungera mycket bättre än en med en polerad finish.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103327.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.