Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar bort en Johnson utombordare Lower Unit

Om du har en gammal Johnson utombordsmotor du kommer så småningom att behöva byta vattenpumpen eller ens hela nedre drivenheten. En utombordsmotor består av tre primära komponenter: en powerhead som inrymmer motorn, en mellanhand skaft som separerar motorhuvudanordningen från den nedre enheten, och den nedre enheten, den del av motorn som är nedsänkt i vattnet med propellern. Typiskt fyra bultarna håller nedre enheten till förmedlaren axeln. Saker du behöver
Motor stå
Wrench, 10-13mm beroende på modell
mjuk klubba
Visa fler instruktioner
1

Öppna utombordaren powerhead och lokalisera tändstift på baksidan av motorn. Koppla bort kablarna från kontakterna genom att dra dem rakt av för att förhindra oavsiktlig start av motorn.
2

Placera utombordaren på en motor sticker upp ur vattnet för att tillåta åtkomst och en stabil plattform som till arbeta. Leta reda på de fyra skruvarna som håller den nedre enheten, som ligger nära den plats där förmedlaren axeln och nedre enheten möts. Det finns inget behov av att avlägsna propellern, som hela församlingen kommer att tas bort.
3

Ta bort de fyra bultarna från det nedre huset genom att vrida dem motsols med en skiftnyckel.

4

knacka försiktigt den nedre enheten nedåt med en mjuk klubba tills den lossnar från powerhead. När den separerar, kan du behöva tilta utombordaren uppåt för att ta bort den nedre enheten och tillåter axeln att komma ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103335.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.