Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byta vatten Impeller i 15HP Båtmotor

En 15-hästkrafter utombordsmotor båt Motorn kyls av ett sötvatten system som består av en mycket enkel aluminium vattenpump hus med en liten gummi hjul inuti, kallas ett skovelhjul, som har flera fenor som snurra som en fläkt inuti huset. När impellern skadas eller överhettas, kan det inte dra vatten in i motorrummet och temperaturen larmet ljuder. Det tar bara några minuter att köra utan vatten för att förstöra en dyr motor, så du bör byta impeller vattenpump som en del av din vanliga årliga underhållet. Saker du behöver
Hylsnyckel Skruvmejsel
Impeller
impellerhölje packning
växellådsolja
Visa fler instruktioner
1

Ta bort lägre enhet från utombordaren. De övre och nedre enheterna är förenade medelst fyra bultar på fälgen. Det finns också en skruv på undersidan av den undre enheten där offeranoden fäster till botten av fenan. Avlägsna anoden för att komma till skruven för att lossa den nedre enheten. Placera den på marken nära båten eller på en närliggande arbetsbänk så att du inte behöver koppla bort ledningar. Det finns tillräckligt med kablar så att du kan flytta den undre enheten fem meter från baksidan av båten.
2

Ta bort skruvarna som fäster höljet vattenpump till toppen av den undre enheten där den omger axeln, med hjälp av en hylsnyckel. Lyft kåpan uppåt och bort från axeln.
3

Dra pumphjulet från insidan av vatten pumphuset. Inspektera den för slitage, inklusive sprickor eller trasiga fenor.
4

Ta bort de tre tätningar som är på toppen av den undre enheten där vattnet pumphuset var. Två gummi packningar smörgås en aluminium packning. Byt båda gummipackningar och inspektera aluminium packning för tecken på slitage, brännmärken eller tvära krökar. Byt aluminium packningen endast om det är nödvändigt. Skjut aluminium packning över axeln och bultar i pumphuset.
5

Applicera ett tunt lager av växellådsolja till den gamla impellern (eller till en ny om de installeras). Sätt pumphjulet över axeln och ner tills lund en fin hakar i lund av skaftet.
6

Lube insidan av vatten pumphuset med ett tunt lager fett. Skjut höljet över axeln och ner över pumphjulet. Dra åt bultarna för att täta höljet till den undre enheten med en hylsnyckel.
7

ihop den nedre enheten till den övre enheten av utombordaren genom att ersätta de fyra bultarna på fälgen med en hylsnyckel tills ombonad. Använd en skruvmejsel för att byta ut skruven under stjärtfenan. Byt ut anoden ovanför rodret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103779.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.