Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man installerar en solpanel på en båt

Beroende på syftet för din solpaneler och hur många du planerar att installera på din båt, kan detta visa sig vara en mycket lätt projekt eller svår. Mindre solpaneler kan användas som trickle laddare för din marina eller djupurladdningsbatteri, eller så kan du installera ett helt batteri bank som du kan använda som en kraftkälla för flera apparater. Oavsett vilken typ av system som du installerar, finns det några grunderna som kan hjälpa dig att installera din båtens solpaneler. Saker du behöver
Solpanel
Monteringsmaterial
Borrmaskin
Skruvmejsel
Wiring
laddningsregulatorn
djupurladdningsbatterier
UPS
Visa mer Instruktioner
1

Montera solpanel där den får mest sol och ha den minsta sannolikheten att träffa saltvatten, vilket kan orsaka nedbrytning och extra slitage på ytan av panelen. Saltvatten betyder också att du måste regelbundet rengöra solpanel för optimal produktion av el.
2

Anslut ledningar till utgångarna från solpanelen baserat på spänningen av panelen och maximal strömstyrka som kan kommer att produceras under optimal exponering för sol. Dessa siffror kommer att tryckas på en platta på baksidan av solpanelen såväl i som tillverkarens skriftliga material som medföljer panelen.
3

Kör ledningar till en djupurladdningsbatteri eller ett batteri bank där djupcyklingsbatterier är inrymt i ett väl ventilerat utrymme.
4

Använd en skruvmejsel för att skruva i ledningar till ingångarna på en laddning controller, som reglerar flödet av el till dina djupcyklingsbatterier och bevarar hållbarheten på batterierna genom att hindra dem från att överladdas bli.
5

Använd samma mätare tråd som leder till laddningsregulatorn att fästa på laddningsregulatorn s utgångar. Wire batteri öljetter till de utgående kablarna från laddningsregulatorn och skruva fast dem på en djupurladdningsbatteri.
6

Anslut din djupa bank cykel batteri i en serie krets konfiguration, vilket vanligen sker med nr 8 AWG (American Wire Gauge) kablar. Solar utrustningstillverkare gör också specialiserade batteriets kabelanslutningar. Använd inte vanliga klämmor batteri kabel för att ansluta batteriet banken. En serie krets åstadkommes genom att ansluta motsatta terminaler för angränsande batterier, till exempel, ansluter den positiva polen på ett batteri till den negativa polen på dess intilliggande batteri. Anslut ingångarna till en strömriktare
7

till ett av batterierna. Varje strömriktare kommer att ha sin egen krav på input kabel dimensionering. Den strömriktare bör också dimensioneras baserat på den totala spänningen på batterierna, vilket kan summeras på grund av serien kretskonfigurationen, och den totala strömstyrka av dina apparater plus 10 procent till 20 procent. Den dyraste och pålitlig växelriktare är ren sinusvåg växelriktare, som garanterar en ren och stabil källa till elektricitet från batteriet banken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104326.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.