Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter ett skovelhjul på en 350 Mercury Motor

Impellern på din Mercrury 350 motorn är i den nedre enheten av en enhet, som är den del som är utanför båten. Impellern pressar vatten från insidan av motorn för kylning. Byt pumphjul varje säsong. En sliten impeller kommer att orsaka att motorn överhettas, vilket kan orsaka skador på de interna. Saker du behöver
Propeller skiftnyckel
Container
Flathead skruvmejsel
Socket Ratchet
ställa
växellådsolja
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera gasreglaget i "Forward"-läge. Den undre enheten kan inte tas bort annat.
2

Ta bort muttern som håller fast propellern på axeln med en propeller skiftnyckel. Ta bort muttern och dra propellern från en enhet.
3

Placera en behållare under växellådsolja dräneringshålet i botten av en enhet. Det är den enda försänkt skruv på den nedre delen av ut-enheten nära skedda.
4

bort avloppet skruven med en skruvmejsel och låt växellådsolja rinna ur ur enheten.

5

Ta bort skruvarna som håller lägre tills den ut enheten till den övre enheten med hjälp av ett Ratchet och uttag. Det finns tre bultar på varje sida mellan de två fenor på en enhet.
6

Dra den nedre delen av en enhet från den övre sektionen. Den drivspindel kommer att knytas till den undre enheten. Använd extrem försiktighet för att undvika att stöta till spindeln och skadar växlarna. Lokalisera impellerhöljet vid botten av spindeln. Den hålls på den undre enheten med fyra bultar. Avlägsna bultarna med en spärr och uttag och dra pumphjulet täcka bort av spindelaxeln.
7

tag pumphjulet och ta bort den från spindeln axeln genom att skjuta upp axeln.

8

Placera den nya impellern på axeln och sänk den till botten.
9

Byt packningarna på impellerhöljet om det behövs, och sedan installera skruvarna och dra åt dem med hjälp av en Ratchet och uttag.
10

Placera den nedre enheten tillbaka på den övre enheten. Rikta in hålen och montera bultarna. Trä fästmuttrarna på den andra sidan och dra åt dem med hjälp av ett Ratchet och uttag.
11

Avlägsna växellådsolja fylla skruven placerad på toppen av en drivhuset med en skruvmejsel. Fyll på en enhet med växel smörjolja. Fortsätt tills växellådsolja spiller från fyllningen skruvhålet. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103813.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.