Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur får Frozen tändstift Av en båtmotor

tändstiften inne i en båtmotor är de viktigaste komponenterna som antända bränslet inuti förbränningskammaren. Med tiden kan tändstiften frysa upp inuti cylinderhuvudet. Detta tillstånd kan orsakas av stark värme, eller med tändstift som är förfallna bytas ut. Trådarna av tändstiften fastnar på gängor i av motorns huvud, vilket gör det nästan omöjligt att avlägsna pluggarna. Använd penetrerande olja och försiktighet för att ersätta de frusna tändstiften. Saker du behöver
Penetrerande olja
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet förlängning
1/2-tums enhet tändstiftshylsor
liten hammare
Tänger
Elektrisk borr
Borr satt
Bolt extractor
Visa fler instruktioner
1

Spray en generös mängd penetrerande olja runt den gängade delen av gnistan plugg. Också, spraya penetrerande olja in i gängorna hos motorn huvudet. Vänta minst en timme för penetrerande olja för att absorbera in i gängorna på tändstiftet och motorn huvudet.
2

in en 1/2-tums enhet tändstiftshylsa över den frusna tändstiftet. Sätt en 1/2-tums enhet förlängning i tändstiftet uttaget. Vrid långsamt tändstiftet moturs med en 1/2-tums spärrnyckel. Om kontakten lossnar, avslutar bort pluggen och alla de andra frysta pluggar på samma sätt. Om kontakten inte kommer att vika, spraya mer penetrerande olja runt gängorna på tändstiftet och motorn huvudet, och låt det absorbera ytterligare en timme. Addera 3

Vrid långsamt räknaren tändstiftet -medsols med ratchet, förlängning och uttag. Om tändstiftet lossnar, avsluta ta bort det och de andra pluggarna. Om inte, bryta alla av porslin från toppen av tändstiftet med en liten hammare och tång.
4

Borra en 1/2-inch till en-tums hål in i toppen av den gnista plugg med en borrmaskin och en borrkrona som är en storlek mindre än den utdragare verktyg. Avlägsna borrkronan och sätt i extraktorn i hålet. Knacka på toppen av fläkten i tändstiftet med en hammare tills det stannar.
5

Vrid fläkten moturs med en skiftnyckel tills tändstiftet lossnar från motorn huvudet. Den utdragare verktyg kommer att förstå att sidorna av uppborrade hål och vrid fastnat tändstiftet. Avsluta bort pluggen och flytta till nästa frysta tändstiftet. Använd penetrerande olja två gånger under en timme varje gång innan borrning ut tändstiftet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104434.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.