Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur fixar jag Starter på en Yamaha Wave Runner?

Yamahas sortiment av WaveRunners, en typ av vattenskotrar, debuterade först 1986 med Marine Jet 500T. Sedan dess har företaget släppt ett tiotal märken och modeller. År 2011 var Yamahas WaveRunner lineup still going strong, med nio olika modeller släpps under det året bara. Eftersom dessa maskiner är, precis som alla fordon, mottagliga för smärre tekniska problem, kan de kräva regelbundna reparationer för att hålla på optimalt skick. Yamaha erbjuder ett antal felsökning och tips reparation inom dess WaveRunner bruksanvisningar som uttryckligen behandlar starter, med liknande reparation instruktioner i alla Waverunner modeller. Saker du behöver
20A säkring
Handskar
Goggles
Wire-borste
Ersättningsbatteri
Standard skiftnyckel
Batteriladdare
Visa fler instruktioner
Startmotor Felsökning
1

Kontrollera motorns avstängning switch först placerad på vänster handtag. Se till att klipp i slutet av motorns avstängning sladd är isatt. Annars kan startmotorn inte åtaga.
2

Kontrollera huvudsäkringen vid starter fortfarande inte fungerar finns under Waverunner säte mot framsidan av vattenskotrar. Säkringen är inrymt i ett elektriskt fält. Ta ut den elektriska lådan locket för hand och ta bort säkringen. Om anslutningen i mitten av säkringen är bruten är säkringen gått. Ersätt med en ny säkring 20A. Installera den elektriska lådan lock och sits och försök startmotorn igen. Addera 3

bort och kontrollera batteriet om startmotorn fortfarande inte fungerar. Det ligger under Waverunner säte mot baksidan av vattenskotrar. Börja med att koppla den negativa batterikabeln först, sedan pluskabeln. Koppla sedan bort ventilationsslangen och haka batteriet hold-down band. Ta försiktigt bort batteriet från vattenskotern, se till att inte tippa det.
4

Inspektera batteripolerna. Om de är korroderade, försöka ta bort korrosion genom att skrapa bort det med en tråd-borste. Om korrosion kvarstår, byt ut batteriet mot ett nytt av samma spänning. Detta varierar beroende på WaveRunner märke och modell, och den specifika typ av batteri bör anges i instruktionsboken. Dra åt batteripolerna med en skiftnyckel om de är lösa.
5

Ladda batteriet fullt med en separat driven batteriladdare.
6

tillbaka batteriet, var noga med att ansluta hold-down band, paus slang, pluskabeln och minuskabeln, i den ordningen. Sätt tillbaka sätet.
7

Prova startmotorn igen. Om motorn fortfarande inte går att slå över, kan motorn upplever mekaniskt fel. Ta WaveRunner till en Yamaha återförsäljare för större reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104110.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.