Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en marinmotor

En marinmotor kan vara antingen en utombordare eller inombordsmotor. Dessa maskiner är hjärtat av fartyget och utan korrekt underhåll och felsökning man skulle kunna stöta på problem när du är ute på vattnet. Kör genom en grundläggande checklista innan du ringer på en marin mekaniker. Håll utkik efter frågor som låg motorkompressionsbroms, tändstift och låga vätskor nivåer såsom motor-och transmissionsolja. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
kompressionsmätare
silikonsmörjmedel
Spark testare
Visa fler instruktioner
1

Undersök bränslefiltret för vatten eller smuts om motorn inte startar eller dör medan du kör. Rengör eller byt ut filtret. Kontrollera att vatten finns i fördelarlocket. Torka en silikonsmörjmedel, såsom WD-40, på överdelen och sladdar plugg.
2

Byt tändningen säkringen om motorn inte startar. Tryck på reset-knappen. Se till att alla batteriets anslutningar är säkra och rena.
3

Kontrollera nivån transmission oil (inombordare) om motorn går men kommer inte att gå in i växeln. Lägg transmissionsolja som behövs. Överfyll inte. Inspektera växel koppling. Dra och smörj vid behov.
4

Kontrollera motorns kompression. Ta bort alla tändstift och jorda tändkablarna. Montera pluggarna i trådarna och ställa dem bort från motorn. Sätt i kompressionsmätare in i en av de öppna cylindrarna. Dra runt motorn med nyckel eller förrätt. Låt inte motorn att starta. Kompressionen läsning bör vara runt 115-125 pounds. Har en kvalificerad marin mekaniker ytterligare undersöka om trycket läsning är utanför detta område.
5

Inspektera tändstiften för tillräcklig gnista. Ta bort pluggarna. Bifoga en testare tändstift till alla plug leads och jorda verktyget på motorblocket. Vrid nyckeln till starta motorn. Om gnistan är stark och blå, pluggarna är förmodligen bra. Byt tändstift om gnistan är svag och gult,
6

Kontrollera skärmen bränslesystemet för träskor vid tanken. Rengör skärmen vid behov. Undersök bränsleledningen för läckor eller sprickor. Inspektera ventilen på tanken för att se om det har blivit inkopplad. Har förgasaren rengöras av en kvalificerad marin mekaniker om fartyget har dockat i ett år eller mer.
7

Kontrollera att motorn har tillräckligt med olja. Fyll på systemet med olja vid behov. Överfyll inte eftersom detta skulle kunna skada motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104181.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.