Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Solpaneler för segelbåtar

Segelbåtar använder vindkraft för framdrivning men de flesta har en bensin generator eller en generator som drivs av hjälpmotorn att ladda batterier och driva elektrisk utrustning. Det är dyrt, bullriga och kräver stuva massor av fossila bränslen. Med allt som öppen himmel ovanför, kan solkraft ta del av denna belastning av generatorn och öka lugn och ro på vattnet. Solpanel Typer
p Det finns tre typer av solfångare: enda kristall paneler, polykristallina och amorf kisel som innehåller ett substrat belagt med förångad kisel. För installation på en båt, där tillgängliga montering utrymme för panelerna är begränsad, kommer du vill ha maximal effektivitet per storlek. Enda kristall paneler har en verkningsgrad på 16 procent, överträffar andra typer av minst 6 procent. Ett typiskt val för den elektriska belastningen på en segelbåt kan vara en samling av enkristall, 85-watts solpaneler.
Märkspänningar

Mest små paneler individuellt producerar 12 volt likspänning. Elektrisk utrustning och ombord batteriladdning på många segelbåtar kräver 24 volt. Du kan tråd par av 12-volts paneler i serie för att producera 24 volt, då paren kopplade parallellt. Spänningsfall i långa kablar är ett problem med solpaneler så använd en tjockare tråd, åtminstone 10AWG, för att minimera förlusten.

Installera någon form av överspänningsskydd, antingen en säkring eller en strömbrytare , i kretsen samt. Eftersom de flesta solpaneler är "dum" och kommer att fortsätta att ge ström så länge solen skiner, använd en spänningsregulator för att förhindra att panelerna från överladdning och skadar ombord batterier.
Montering Plats

På en liten segelbåt, kanske du har något annat alternativ än att klämma panelerna till däck räcken. Du kan orientera paneler att sträcka ut över vattnet från ledstången, vinklad lämpligt att öka Solfångaranordning effektivitet.

En större båt har mer däck utrymme för att rymma solpanelen fotavtryck men lite av det kommer nödvändigtvis i konflikt med segel , vinschar och annan utrustning. Ett alternativ är att ersätta den gemensamma Bimini canvas däck --- ett tält-liknande tak som ger skugga mid-däck --- med en styv glasfiber hård-toppmodell. Taket på hardtop ger en utmärkt plattform för solpaneler. Addera Payback

Payback avser den tid som krävs för de besparingar från fri solenergi för att kompensera för den initiala kostnaden för paneler och installation, jämfört med att helt enkelt förlita sig på konventionella energikällor. I ett hem, där konkurrensen billiga alternativ som naturgas och off-högtrafik el finns, är återbetalningstiden för solenergi ofta avskräckande lång.

På en segelbåt, men där ineffektiva generatorer eller generatorer drivs med dyra bensin eller diesel är det enda alternativet, kan återbetalningstiden för en sol installation vara så kort som ett år om du använder båten regelbundet. Du kan ytterligare minska återbetalningstiden genom att göra energieffektiva val ombord, t.ex. byter glödlampor med kompaktlysrör eller LED-system.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104347.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.