Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Traditionella metoder för båtbyggeri

Fram till artonhundratalet, var båtar traditionellt byggda för hand av trä. Före uppfinningen av motordrivna verktyg och material såsom glasfiber, var konsten att båtbyggeri baserad på fina träbearbetning. Båtar vattentät genom en kombination av åtsittande förband och tillämpningen av tjära. Däck

Ships däck var traditionellt gjorda av mahogny, ett tropiskt lövträd känd för sin hållbarhet. Genom att skapa långa remsor av mahogny, alla med en tunga på ena sidan och en skåra på den andra, gjorde skeppsbyggare bitar som de sedan skulle kunna passa ihop till en nästan vattentät yta för att skydda de levande områden under däck. Alla delar av ett träskepp fick otroliga övergrepp när man seglar på öppet hav och behövde byggas för extremt höga krav på hållbarhet och styrka för att hindra dem från att förstöras av styrkan i havet.
Interiör Cabinetry

byggt Traditionellt båtar och fartyg var ibland utrustade med genomarbetade och vackra skåp, särskilt i kaptenens hytt. Mahogny var träet i valet beror både på dess beständighet mot vatten och fukt, och dess skönhet när hyvlat, slipat och avslutat. Färdig mahogny trim och skåp på ett fartyg kallas "metallic" och är en av de detaljer som gör gamla båtar så estetiskt tilltalande. De färdigheter som krävs för att bygga fartyg 'skåp och trimma inkluderar både traditionell finsnickeri och båt färdigheter byggnad. Att gifta sig med den fyrkantiga ärenden av skåp till de böjda sidorna av insidan av en båt eller fartyg är en färdighet som krävde många timmar att bemästra.
KLINKBYGGD Hull

Detta är den traditionella byggmetoder för skrovet av en träbåt. En KLINKBYGGD är en lång, tunn trästycke liknar de clapboards som används för sidospår på hus. Formen på båtens skrov bestämdes genom en ram av robust trä. Lapstrakes skulle då appliceras över denna ram och överlappar varandra med tjära mellan dem för att skapa en vattentät kuvert. KLINKBYGGD konstruktion är en svår färdighet eftersom det handlar om raka träbitar över en krökt ram tillräckligt noggrant för att göra dem vattentäta. Före uppfinningen av glasfiber och plywood, detta var det primära sättet att bygga skrovet till en båt eller fartyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103777.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.