Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en Yamaha Vattenpump

När vattenpumpen på din Yamaha utombordsmotor har slutat fungera eller inte fungerar korrekt, måste den repareras. Detta kan göras genom att ersätta den befintliga pumpen med en ny del. Byte av vattenpumpen är en uppgift som du kan fylla i själv i en till två timmar. Men, måste du först sätta båten på en släpvagn och ta den ur vattnet. Saker du behöver
Yamaha utombordare vattenpump reparationssats
platt skruvmejsel
Socket Duk skiftnyckel
eller trasa
Visa fler instruktioner
1

Koppla loss slangen från avlopp i vattenpumpen. Lossa metallklämman med en platt skruvmejsel. Skjut klämman bort från utloppsventil och drag av slangen.
2

Lossa de klipp som är placerade under trimplanen som är på den nedre kåpan. Separera den nedre kåpan från den övre kåpan. Detta kommer också att separera motor och skiftande axlar inuti den övre kåpan.
3

Ta bort plastkåpan som ligger över trimplan genom att ta bort bulten med hylsnyckel.

4

Ta bort muttrarna från bultarna, säkra vattenpumpen med hylsnyckel. Lyft vattenpumpen över motoraxeln och ta ut den ur motorn.
5

bort de rostfria packningar från den nedre kåpan och rengör området med en trasa. Placera packningarna tillbaka på den undre kåpan.
6

Sänk nya vattenpumpen på plats på toppen av huven och anpassa bultar. Dra åt bultarna på muttrarna för hand och dra sedan åt ordentligt med hylsnyckel.
7

Ställ plastkåpan på plats igen. Sätt tillbaka skruven och dra åt med hylsnyckel.
8

Placera motorn och flytta tillbaka axlarna i den övre kåpan. Anslut den övre och undre kåpan tillsammans för att gå med trimplanen.
9

Fäst clipsen under den nedre trimrodrets övre trimplan. Placera slangen tillbaka på avlopp i vattenpumpen. Placera klämman på plats igen med platt skruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104275.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.