Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vill kolla en inombordsmotor Generator

En fungerande generator är viktigt för båtens batteri bo laddat. Om det inte fungerar, kommer batteriet laddas ur så småningom helt. Generatorn kan kontrolleras med en apparat som kallas en voltmeter. Voltmetrar detektera spänningsnivån i en elektrisk ström. Om ingen ström flyter från generatorn, då batterierna inte laddas eftersom generatorn har misslyckats. Symtom på en misslyckad generator inkluderar ett urladdat batteri när motorn har varit igång och elektronik inte fungerar. Saker du behöver
Voltmeter
Ammeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna batterifacket och ta bort batteriluckan om båten har en.
Sida 2

Starta båten och låt den gå på tomgång en minut. Gör inte motorn på höga varvtal.
3

Peka på pluskabeln på en voltmeter till den positiva batteripolen och röra den negativa kabeln till marken terminalen, och slå på voltmetern på. Voltmetern bör ge en läsning mellan 13,2 och 15,3 volt när generatorn laddar batteriet. Om det är lägre än så kommer generatorn behöver bytas.
4

Touch ledningarna hos en amperemeter till utgångarna från generatorn, den röda kabeln till den positiva polen och den svarta kabeln till jordklämman. Vrid alla båtens tillbehör och slå bort amperemetern på.
5

Rev motorn till 1200 rpm och håller den i några sekunder. Amperemätaren bör läsa nära den högsta nominella strömstyrka generatorn. Mest inombordare generatorer är klassade för cirka 100 ampere.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104265.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.