Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder ditt Stroke Outboard

Både 2-takts och 4-takts utombordsmotorer bör vinterbonade när de inte används under de kallare månaderna på året. Vinterförvaring är att förbereda motorn så att den kan förvaras på rätt sätt tills det ska användas följande vår. Det första steget är att dra båten och motorn ur vattnet vid slutet av båtsäsongen. Saker du behöver
bränslestabilisator
Flush muffar
Motorolja
Oljefilter
Pan eller container
växellådsolja
Styrservoolja
Hylsnyckel
fettspruta
Visa fler instruktioner
1

Lägg ett bränsle stabilisator till bensintanken när den är ungefär halvfull och sedan fylla tanken att blanda stabilisatorn med gasen.

2

Place flush muffar på utombordaren, vrid på vattnet och starta motorn. Låt motorn gå, med de bifogade flush muffar, mellan 5 och 7 minuter. Köra motorn kommer att tillåta gas /bränsle stabilisator blandningen att gå igenom motorn
3

Byt motorolja och oljefilter, om motorn är en 4-takts (2. - stroke motorer använder en pre-mix lösning av olja och gas, varvid oljan sätts till bränsletanken, inte via en separat oljepump. Om du har en 2-takts, det finns ingen olja filter att byta, så fortsätt till steg 4). Ta bort avtappningspluggen från motorn och låt oljan rinna ur behållaren i en kastrull eller container. Ta ut det gamla oljefiltret, byt ut den mot en ny och sedan fyller på oljebehållaren. Kontrollera att oljetanken avtappningspluggen har ersatts innan du lägger ny olja.
4

Kontrollera nivån på den hydrauliska styrningen-vätskebehållare. Fyll på behållaren om nivån av vätskan är låg.
5

Ändra glidmedel i den nedre drivenheten på utombordaren. Ta bort avtappningspluggen och låt glidmedel rinna i en kastrull. Lägg växellådsolja tillbaka till den undre enheten.
6

Demontera propellern från nedre drivenheten. Du kommer att behöva lossa muttern som används för att fästa propellern till den nedre drivenheten med en hylsnyckel och dra sedan av propellern.
7

Kontrollera drivaxeln för skräp och sedan tillämpa fett på axeln från en fettspruta.
8

Placera propellern tillbaka på den nedre drivenheten och dra åt muttern med en hylsnyckel.
9

Ta bort alla slangklämmorna och koppla bort slangarna för att dränera vattnet från utombordaren.
10

Trimma eller flytta utombordaren till det nedre läget för att helt tömma vattnet från utombordaren.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103452.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.