Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Information om vilken motor som ska användas för en glasfiber båt

Glasfiber båtar är önskvärda eftersom de ger ett stabilt skrov material som inte expanderar eller kontrakt som trä, och det inte ruttnar eller rostar som stål. Båtens kraftverket är lika viktigt ett beslut som den typ av skrovet du väljer. Men de två alternativen är egentligen inte relaterade. För motor val, tänka i termer av båtens utformning, snarare än dess skrov material. Marine Motors

När förträngning dina val, är det första du ska göra att förstå att marina applikationer kräver marina motorer. Vissa båtar har exakt samma motorblock som bilar. Även om en marin motor design är baserad på en annan motor konstruktion, måste den vara särskilt anpassade för marint bruk. Anpassningar omfattar användning icke ferous metaller, ofta brons, anti-korrosiva beläggningar och försiktighetsmått bränsle. I själva verket måste marina förgasare kunna passera USA Kustbevakningens test för att säkerställa låg bränsleläckage i en nödsituation.
Utombordare

Din nästa fråga är innanför eller utombordsmotor. Det finns fördelar och nackdelar med varje. Vissa båtar är speciellt utformade för inombordsmotorer. Det är svårare att upprätthålla en motor i en liten motorrummet än det är att upprätthålla en utombordare. Borttagning av motorerna för större underhåll är svårt och dyrt. Däremot kan inombordare ha en estetiskt tilltalande. Funktionellt, de är mindre benägna att komma i vägen. De lägger också sin vikt närmare mitten av båten. Utombordare, medan fysiskt utsatt, har förseglade motorhuvar. Av sin natur är de relativt lätta att ta bort. De kan kopplas med relativ lätthet från en universell monteringsplatta på en båt, till en annan. Mest av allt, de är lätt utbytbara. Om en båt accepterar en utombordare, accepterar det förmodligen de flesta utombordare. En båt avsedd för inombordare kräver förmodligen anpassning för att acceptera andra inombordare.
Vikt

Jämför en utombordare till bilmotor placering. Exotiska sportbilar såsom Ferraris tenderar att placera motorn i mitten av bilen. Utombordare placera motorns vikt förbi akterspegeln, påverkar hur båten flyter i vattnet Hull design kan kompensera för detta. Men en utombordare kan göra en båt akter-tung och benägna att förliser.
Märke och modell Selection

välja märke och modell av båtmotor är mycket likt välja vilken typ av bil att köpa: plocka ett pålitligt varumärke med år av erfarenhet kommer att ta en del av risken av ditt beslut. Inte bara betrakta den initiala kostnaden. Tänk den totala ägandekostnaden. Det inkluderar kostnader för underhåll: delar och arbete. Det inkluderar bränsleeffektivitet och tillförlitlighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104697.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.