Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man testar en mätare Vattentemperatur på en båt

båtens vatten temperaturmätare ger viktig information om din motor. Mätaren visar din motorns arbetstemperatur och berättar om motorn är i fara för överhettning. Tyvärr kan den marina miljön orsaka mätaren eller att avsändaren inte. Detta misslyckande lämnar dig i mörkret om din motorns kylsystem. Lyckad felsökning och reparation kan spara värdefull tid och pengar. Detta utesluter dyrare reparationer och får dig ut på vattnet igen snabbt. Saker du behöver
Volt-ohmmeter
Alligator trådklämman hoppare.
Sandpapper
Open end skiftnyckel som
Visa fler instruktioner
1

Gå till baksidan av vatten temperaturmätare. Ta bort alla paneler som ger dig fri tillgång till instrumentpanelen. Vrid båtens batteri avstängning.
2

Inspektera anslutningarna på baksidan av mätaren. Se till krimpterminaler är anslutna, trånga och korrosionsfria. Om korrosion förekommer, ta bort anslutningarna och rengör med en bit sandpapper tills krimpterminaler är ljus metall.
3

Mät spänningen på mätaren terminalerna. Ställ din volt-ohmmeter till 12 volt likström inställning. Fäst den röda kabeln till mätaren terminalen märkt "I" för tändning och den svarta kabeln till terminalen märkt "G" för marken. Ställ batteriets strömbrytare på. Vrid startnyckeln i läge "I." Mätaren ska läsa 12 volt. Om mätaren inte läsa 12 volt, se till att brytaren för motorn instrumentet är på.
4

bort kabeln från "S" terminal på mätaren. Temperaturmätaren ska läsa under 120 grader med makt fortfarande tillämpas.
5

Anslut "S" terminal till "G" terminal med en bygel med krokodilklämmor i varje ände. Mätaren ska läsa över 240 grader. Mätaren fungerar bra om det passerar dessa tester. Därför är problemet med temperaturen avsändaren.
6

Stäng av batteriströmbrytaren. Ta bort bygeln från mellan "S" och "G" terminaler. Återanslut "S" tråden till "S" terminal. Sätt tillbaka åtkomstpanelerna.
7

Leta motorns temperatur avsändare. Avsändaren är en mässingskopplingen med en enda brunfärgat tråd på en skruvplint. Rådfråga din motor servicemanual om du behöver hjälp att hitta avsändaren.
8

Koppla kabeln från avsändaren terminalen. Ställ din volt-ohmmeter till 1K ohm skalan. Mät motståndet mellan sändarens terminal och motorn marken. Temperaturen avsändaren är felaktig om motståndet mäter 0 ohm när motorn är kall, eller om motståndet är oändligt eller öppen. En fungerande avsändaren har en resistans på mellan 600 till 800 ohm vid 70 grader Fahrenheit och 55 ohm vid 212 grader Fahrenheit.
9

bort avsändaren från motorn med en hylsnyckel. Se till att det inte finns någon Teflon tejp eller tätningsmassa på gängorna. En lämplig temperatur läsning är beroende av en god elektrisk kontakt mellan avsändarens gängor och motorblocket.
10

Rengör avsändaren gängorna. Sätt tillbaka sändaren utan tätningsmedel.
11

Återanslut Tan tråden till avsändaren.
12

Starta motorn. Kontrollera om det läcker vid temperatur avsändaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104241.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.