Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter Gelcoat

Gelcoat är ett otroligt hårt tvådelad harts används på skroven på många glasfiber båtar, kajaker och på vissa flygplan. Byta delar av gelcoat är en del av service och underhåll för många båtägare åstadkommit på en klar solig dag. Gelcoat finns i många olika färger, så det är viktigt att du ser till och matcha färgen på din båts färg när du väljer din gelcoat. Saker du behöver
Gelcoat kit pasta (eller) harts
spackel
Arbetshandskar
Skyddsglasögon
Styren
Plastic spridare
Bred pensel
Sealer film
150-grit slipkloss
220-grit sandpapper
400-grit sandpapper
600-grit sandpapper
Rubbing
Duk
Visa fler instruktioner
Repair
1

Bestäm vilken typ av gelcoat du behöver för din gelcoat ersättare. För att fylla repor eller urgröpningar, bör du använda gelcoat pasta. För att ersätta en sliten lapp av gelcoat eller ett stort område du ska använda harts. Matcha färgen på din gelcoat kit till färgen på din båt.
2

Sätt på dig skyddsglasögon och arbetshandskar. Använd 220-slippapper för att slipa den ursprungliga gelcoaten. Om du reparerar en repa, använd sedan spackel för att göra scratch till en ännu "V"-form genom att skrapa bort sidorna tills scratch är breda upptill och smal nedtill. Gör inte sand insidan av scratch. Applicera styren till grunden för att aktivera gamla gelcoat innan den nya gelcoaten. Addera 3

Aktivera gelcoat med härdare förening som ingår i ditt gelcoat kit. Gelcoat börjar härda i ca 30 minuter, så du behöver inte blanda gelcoat med härdare tills du är redo att tillämpa gelcoaten på din båt. Applicera gelcoat harts till det slipade området som styrs med bred pensel om du byter gelcoaten över ett stort område. Om du reparerar en repa, applicera gelcoat med plast spridaren. Gelcoaten bör bubblan strax över spola med scratch, eftersom gelcoat krymper något när den härdar. Inte över applicera gelcoat, eftersom det måste slipas ner igen.
4

Seal området med tätning film enligt anvisningar från tillverkaren. Låt gelcoaten härda i minst 24 timmar innan du tar bort sealer filmen.
5

bort sealer filmen. Om du reparerar en repa, sedan slipa härdad gelcoat klistra med 150-grit slipkloss. Framstegen finare sandpapper tills reparationen är i jämnhöjd med ytan. Om du byter ut gelcoat i ett allmänt område med harts, börja med en finare 400-grit sandpapper och försiktigt slipa området tills det är plant, och avsluta med 600-grit sandpapper.
6

Fukta en ren trasa med din gnugga lösningen, och polera nya gelcoat området tills det matchar glans av resten av din båt. Färgen ska vara nära till att matcha färgen på resten av ditt ursprungliga gelcoat och kommer närmare i nyans som det väder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104243.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.