Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Instruktioner för en gäst Battery Switch

En gäst batteri switch kan användas i marina applikationer där en vattenskoter kan ha två olika batterisystem. Ett batteri kan användas för motorstart medan det andra batteriet kan användas för länspumpar eller belysning. En gäst batteri switch tillåter ägaren att isolera de två olika system, antingen som kan väljas på switchen. Detta kan hjälpa till att hålla motorns batteriet laddas ur när endast batteriet för belysning behövs. Båda kretsarna kan också väljas på en gång eller avslagen när båten inte används. Saker du behöver
# 12 borr
Borrmaskin
Wrench in
Momentnyckel från 4/0 batterikabelns
tenn snips
Kabelskor med ½-tums hålet (2) katalog nr 14 elektriska tråd
Kabelplintar (2)
Visa fler instruktioner
1

Använd omkopplare som mall för att markera monteringshålen. Håll omkopplaren till önskat montering område som bör ligga i nära anslutning till båda batterierna. Märk ut hålen med en penna och ställ strömbrytaren åt sidan.
2

borra genom blyertsmarkeringarna med en # 12 borr in i en borrmaskin.
3 < p> Trace den positiva batterikabeln på motorns startbatteri till startmotorn solenoid. Lossa den positiva batterikabeln s låsmutter på startmotorsolenoiden med en skiftnyckel. Lyft kabeln rakt upp från solenoiden. Lossa och ta bort muttern och brickan från antingen position ett eller två (beroende på vilket du föredrar) på baksidan av gäst batteriströmbrytaren med en skiftnyckel. Placera änden av kabeln som du tog bort från solenoiden, med den platta delen av terminalen nedåt, på batteribrytaren inlägget att muttern och brickan togs bort från. Byt ut brickan och muttern på strömbrytaren och dra den till 150 tum-pounds med en momentnyckel.
4

Skär en längd på 4/0 storlek batterikabeln som kommer att vara tillräckligt lång för att nå starter solenoid från omkopplaren med ett par tenn snips. Fäst kabelskorna med en ½-tums diameter hål i varje ände av kabeln, med hjälp av de instruktioner som följde med klackarna. Fäst ena änden av kabeln till startmotorn solenoid och den andra änden till ledningsterminalen på baksidan av batteriet switch med de ursprungliga muttrar och brickor.
5

spåra den positiva batterikabeln på den återstående batteri på redskapet belastningsläget. Ta bort kabeln och fäst den återstående omkopplare på baksidan av batteriet omkopplaren på samma sätt som i steg 4. Montera en kabel på samma sätt som i föregående steg och ansluta ena änden av den till tillbehöret lastens läge och den andra änden till ledningsterminalen på strömbrytaren.
6

Ta bort låsmuttern från den lilla generatorn fältet tråd (märkt "F") från generatorn med en skiftnyckel. Fäst denna tråd till generatorn ingången position på baksidan av batteriet brytaren och dra åt låsmuttern. Skär en längd av # 14 elektrisk tråd tillräckligt länge för att nå generatorn från omkopplaren. Fäst tråd terminaler till varje ände av tråden, med hjälp av de instruktioner som följde med terminalerna. Fäst ena änden av denna kabel till generatorn med den ursprungliga låsmuttern fäst sedan den andra änden till generatorns utgång ställning på baksidan av batteriet omkopplaren på samma sätt.
7

Håll batteriet switch på plats, ställer upp monteringshålen med de hål du borrade tidigare. Dra åt de fyra skruvarna (medföljer switch) med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104028.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.