Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en 1987 Mercury Mariner 40 hk motor

Mercury Marine utombordsmotorer används och pålitliga världen. Men som med de flesta motorer, slitage kan uppstå. Eventuella problem som uppstår med ditt 1987 Mercury Mariner är ganska enkla att diagnostisera, oavsett om det är ett problem med bränslet flödarknappen eller bränsleledning montering. Kör igenom några felsökningssteg innan du tar din utombordsmotor för en marin mekaniker. Saker du behöver
Compression testfigur
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Inspektera tändstiftet för smuts eller överdriven korrosion. Om kontakten är en grå färg, betyder det oftast att det är i gott skick. Rengör eller byt tändstiftet vid behov.
2

Pressa gummi bränsle-primer lampa för att se att den är böjlig. Om du känner motstånd, kan det inte finnas tillräckligt med bränsle till motorn. Linjen aggregatet kan behöva bytas ut. Se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Inspektera alla linjer för läckor.
3

Häll en liten mängd bränsle-och-oljeblandad direkt in i förgasaren intag om din Mercury 40 hk motorn inte startar. Dra i startsnöret direkt efter att hälla bränsle och olja i förgasaren tills motorn stängs över.
4

Kontrollera tätningen, eller packning, mellan drivenhet och bränslepump för sprickor. Packningen är ungefär 1/8 tum tjock och tätar vätskor i motorn. Om packningen äventyras, kan detta tillåta luft in i systemet och skapa ett vakuum läcka. Byt packningen, om det behövs.
5

Ta bort plasten motorkåpan för att kontrollera om oljerester på insidan av omslaget. Om det finns tecken på oljeläckage, kan det indikera att ringarna är dåliga. Har en marin mekaniker undersöka detta vidare för dig.
6

Inspektera locket bränslepump för sprickor. En sprucken lock kommer att tillåta luft i systemet och skapa ett vakuum när priming gummit bränsle glödlampan. Sätt tillbaka locket bränslepumpen, om det behövs.
7

Titta efter bränsleläckage från bränslepumpen. Ta bort skruvarna bränslepumpen och fyll bränslet glödlampa. Om du märker en liten mängd bränsle läcker från hålet på baksidan av pumpen, kan membranet behöver bytas.
8

Kontrollera systemet för tillräckligt tryck i systemet. Ta bort tändstiftet och montera mätaren kompressionstestet. En normal läsning bör vara mellan 60 psi och 90 psi. Om behandlingen inte är inom detta intervall, kan ringarna vara slitna. Har en marin mekaniker utreda vidare för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103946.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.