Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av bränslemätare på en båt

Om bränslemätaren på båten inte fungerar korrekt, kan du fastna ute på vattnet. Det skulle inte vara kul att paddla din väg in från en mil ut eller kanske ännu längre. Du kanske tror att du behöver för att dra båten ut till verkstaden för att få mätaren fast, men du kan felsöka mätaren rätt i vattnet med hjälp av några verktyg. Saker du behöver
Fuel
Startnyckel
Skruvmejselsats
Automotive Test ljus
Visa fler instruktioner
1

Fyll tanken med bränsle.
2

Vrid nyckeln till "On" läge och varsel om bränslemätaren går alls. Om bränslemätaren inte rör sig, sedan på mätaren med fingret. Om mätaren rör sig, då vet du att du har en mätare som sticker och kan behöva bytas ut. Om mätaren inte rör sig, och fortsätt sedan till nästa steg.
3

Hitta kontakterna på baksidan av bränslemätaren. Beroende på din båt, kan du behöva ta bort mätaren med skruvmejsel set. På vissa båtar kan du bara titta under instrumentbrädan och se baksidan av mätaren. Vicka kabelanslutningar och se om mätaren rör sig. Om mätaren inte rör sig, och sedan märker på din bil testlampa att du har en tråd med en krokodilklämma och den andra änden ser ut som en ishacka. Inne i handtaget av testet ljus är en glödlampa. Fäst krokodilklämman till något av metall, detta är en jordanslutning. Peka slutet ishacka av testet ljuset till anslutningarna på bränslemätaren. Om ljuset slås på, då vet du att mätaren får ström från batteriet. Om du inte får ström från batteriet kontrollerar du kontakterna och trådar tillbaka till batteriet. Om du får ström till mätaren och det fortfarande inte fungerar, gå vidare till nästa steg.
4

Flytta till bränsletanken och lokalisera trådanslutningsdon bifogas bränslenivå plattan. Vicka ledningarna och se om mätaren rör sig. Om mätaren inte rör sig, och sedan ta bort de två trådarna. Dra trådarna tillräckligt långt bort från bränsletanken så att om de skulle båge, skulle du inte antända bränslet. Tryck de två trådarna ihop medan du tittar på bränslemätaren. Om mätaren inte rör sig, då det behöver bytas. Om mätaren rör sig, då ditt problem är med bränslenivå i tanken och det kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104131.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.