Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Gör-det-själv Akterspegel Dusch

En akterspegeln shower är en dusch monterad i akterspegeln på en båt som kan användas för att skölja bort salt och sand efter simning, istället för att vänta för att nå stranden. Transom duschar kan utformas för att pumpa antingen sötvatten, saltvatten eller båda. Hett vatten kan också åstadkommas genom antingen installera en varmvattenberedare utöver duschen, eller med hjälp av värme som alstras från engine.Most akterspegeln duschar kommer med ett hölje, ett munstycke med utdragbar slang, samt varma och kalla ventiler vatten. Saker du behöver
Måttband
Pencil
Skruvdragare
Jigsaw
Dammask
brukskniv
Skruvmejslar
kanallåset tång eller en skiftnyckel set
1/2-tums slang
Rostfria slangklämmor
två hullingförsedda slang T: s
Marine silikon tätningsmedel Art Shield Series 162 PVC slang
Kvinna NPT pipe-till-slanganslutningar

Visa mer instruktioner
1

Leta efter en plan yta som har tillräckligt med utrymme för djupet av akterspegeln inneslutningen, samt utrymme för dusch slangen att dras.
2

hitta närmaste kalla och varma vattenledningar. Gör inte någon VVS eller skärning vid denna tidpunkt. Helt enkelt bestämma att den korrekta längden för 1/2-tums plastslang och antalet slangklämmor behövs för att göra anslutningarna till akterspegeln duschen. Planera kortaste möjliga vägen.
3

Använd akterspegeln mall för mätningar. Skapa en mock ställa upp hela akterspegeln duschen, innan du klipper något. Borra första hålet på fel ställe kan resultera i dyra reparationer. Dubbelkolla alla mätningar och beskriva duschen mallen och hål i tung penna.

Den goda nyheten är att de flesta akterspegeln dusch set inkluderar en mall för att göra mätning enkel.
4

Borra fyra styrhål med en 1/8-tums bit i varje hörn av mallen. Var medveten om att dessa pilotprojekt hål bör vara infällda inåt tillräckligt långt från den ritade linjen, så när de större hålen borras de inte utanför penna malllinjer. Borra ett 3/8-tums hål i varje pilot hål.
5

hjälp av en sticksåg eller tigersåg, skär längs insidan linjer med hålen som start-och slutpunkt. Om du skär genom glasfiber, se till att bära andningsmask för skydd.
6

Placera duschen fixturen över nya utskärningen. Om akterspegeln har en trä kärna, måste epoxiharts eller polyesterharts användas som ett tätningsmedel, för att förhindra röta. Om det inte finns någon träkärna, krävs detta inte.
7

Borra hål på fixturen. Coat läppen med silikon och ställa fixturen över utskärningen. Använd skruvar för att hålla armaturen på plats medan tätningsmedlet torkar.
8

Installera VVS. Stäng av el till vattensystemet pumpen. Öppna ett kallt vatten kran för att tömma ut eventuellt kvarvarande tryck.
9

Anslut en hullingförsedda slang T med den utgående ledningen från pumpen, vid den närmaste platsen till duschen. Kör PVC-slangar från T till dusch, så det finns en för varmvatten och en för kallt vatten. Kläm frikostigt på skott och stringers längs vägen. Fäst PVC slang till duschen med hjälp av de kvinnliga rör-till-slangkopplingar, eller som beskrivs i anvisningarna i akterspegeln dusch kit du köpt.
10

Testa VVS för läckor. När allting är ansluten, slå på vattenpumpen och testa duschen. Kontrollera hela längden av VVS för eventuellt läckage, oavsett hur små. Reparera dessa omedelbart, innan du använder dusch. Att försumma att göra detta kan orsaka en effekt avlopp och bära ner vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104333.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.