Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY: Auxiliary utombordsmotor Mount

Extra utombordsmotor fästen möjliggör användning av utombordsmotorer för att driva ett fartyg när normal framdrivning läget är antingen inte tillgänglig eller oönskad. Den viktigaste faktorn för hjälpmotorn mounts är lättheten att luta motorn nedåt eller uppåt för att få propellern in och ur vattnet utan onödigt ryggbesvär. Denna extra utombordsmotor mount har bara att passa en båt - din - så genomförande är lättare än en one-size-fits-all. Det är mycket bra att känna båtens naturliga vattenlinjen i vila innan det här projektet. Design Strategy

fast montering använder korrosionsbeständiga stag aluminium vinkel och rostfritt stål hårdvara för att ge en långvarig, problemfri monteringssystem. Motorn klämplatta är tillverkad av lätt, stabiliserad, slagtålig UHMW svart polyeten, förstärkt med platt aluminiumplåt. Den extra utombordsmotor Fästet har en bred hållning montering på båtens akterspegel, ger extra styrka när motorn tätt vänt att rotera båten på sin egen axel. . Detta kraftigt förbättrar manövrerbarhet medan förtöjning eller avgår slip
Component Förberedelser


Börjar med motorfästet pad, behöver du en 1-fot fyrkantig bit 1 - 1/4 tum tjock UHMW polyetenark, såsom definierats ovan. Detta är inklämt toppen och botten av fyra 1-fot långa bitar av 1/4 tum tjock med 2-tums breda plåtar aluminiumband som är kopplade horisontellt till UHMW arket med 1/4-tums med 20 gänga 1 tum lång platt huvud Phillips-skruvar. Dessa remsor ger klämytor för motorns eget akterspegeln klämsystem. Prova den färdiga plattan i motorns klämfäste att bekräfta gott om utrymme för de andra konsolerna. Skär åtta 1-fot långa bitar av 2-tums 1/4-tums tjock aluminium vinkel och borra ett 1/2-tums hål centrerat vid båda ändarna av båda ytorna. Verktygets centrum bör vara 3/4-tums från antingen öppna sidan så att de kommer att radas upp när bitarna överlappar varandra. Detta ger dig åtta stycken med fyra hål vardera. Två av dessa bitar bifoga vertikalt till motorplattan, två vertikalt till båtens akterspegel och de fyra återstående vinklarna ansluta den övre och nedre hörnen horisontellt så att den färdiga konstruktionen kommer att vara en stel box ram.


Slutmontage

Fäst de vertikala vinklarna till de inre högra och vänstra sidorna av motorplattan, upptill och nedtill med 1/2-inch med 3-tums långa SS vagnsbultar och låsning SS muttrar över SS brickor. Fäst de fyra tvärbjälken vinklar med 1/2-tums med 2-tums-långa SS sexkantskruvarna och låsmuttrar SS, SS brickor på båda sidor. Därefter fästs de två vertikala vinklarna Akterspegelmonterad på framsidan av de fyra horisontella stagen samma sätt. Om hålen har borrats med precision, kommer helt åtdraget strukturen vara exceptionellt styv.
Installation och test på båten

extra utombordsmotor fäste bör bifogas på akterspegeln med 1/2-tums diameter SS genomgående bultar så att motorns kavitationsplattan ovanpå propellern är minst fyra inches under vattenlinjen, i vila. Prova motorn under varierande förhållanden för att se till att det inte kavitera eller lyfta ur vattnet. Om motorn är lite svårt att tippa ur vattnet, bifoga en booster handtag på baksidan av den, vilket kan tillföra extra hävstång för denna uppgift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103488.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.