Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man läser Boat Navigational Maps

I världen av segling, båtliv, racing och utforska vattnen är spännande, men det också kommer med ansvar. En kapten huvudansvar är att hålla båten och besättningen säker. Navigera säkert från punkt A till punkt B kräver kunskap av sjökort för att identifiera hinder, hitta vägen och manövrera korrekt. Saker du behöver
Sjökort
NOAA Chart No 1.
United States Coast Guard Lätt Listor
Rita verktyg
Coast Pilots
seglingsbeskrivningar
Elektronisk navigationsutrustning

Visa fler instruktioner
1

ladda ner eller köpa en papperskopia av National Oceanic and Atmospheric Administration s senaste Chart No 1. Detta är inte ett sjökort men en bok som listar varje symbol dragen eller anges på sjökort. Studera den noggrant och du kommer att kunna identifiera vad de olika symbolerna betyder när man ser dem på ett diagram.
2

Få dina egna diagram ut. Dessa kan vara lokala sjökort i olika skalor från stora regioner till kusthandbok. Studera varje del av diagrammet, med början i diagrammet nummer, skala, och om djup mäts i fot eller famnar. Hitta kompassros och läsa de anteckningar sektioner.
3

Hitta latitud och longitud och hitta din position på sjökortet. Skriv ner dina koordinater: latitud och longitud för den exakta punkt där du befinner dig. De vertikala längd fodrar är från höger till vänster med motsvarande siffror på toppen och botten, latitud korsar diagrammet horisontellt från toppen till botten, med motsvarande siffror längs ytterkanterna av varje diagram
4

Bekanta dig med djupet linjer och färger - se Chart No 1 för olika typer, till exempel när en strandlinjen täcker och avslöjar. Läs siffrorna längs djupkurvor. Dessa är vanligtvis antingen i famnar eller fötter och i vissa fall meter. Bestäm hur djupt vattnet är vid bryggan närmast dig om du inte är i en slip.
5

Lokalisera bojar och navigationshjälpmedel, in-och utgångar till hamnar, och hitta några farleder. Leta efter obstruktion symboler såsom stenar, sängar kelp, vågbrytare och skeppsvrak. Se Tabell nr 1 för att hjälpa dig med detaljer
6

Hitta lamporna -. Teardropen former som har en medföljande beskrivning. Hitta rätt ljus i ert Ljus lista så att du vet detaljerna och vad man ska leta efter. Om, till exempel, är du planerar att kryssning ner Kaliforniens kust från Los Angeles till Mexico, kommer du att känna igen alla de ljusmönster du kan stöta på. Vissa lampor är på land blinkande vitt, med ett mönster av 3 sekunder på /2 sekunder av, andra kan blinka två olika färger, eller så kan du bara se ett gult ljus som blinkar varje sekund från en boj på vattnet. Kombinera ljuset beskrivningen på sjökortssymboler med informationen i Ljuset lista så att du kan skilja mellan varje ljus.
7

Öva med plottning verktyg såsom rörliga parallella regler med kompassros att rita en kurs, eller använd avdelare för att mäta avstånd mellan punkter.
8

Ta en klass eller få på vattnet med kunniga och erfarna båtliv vänner. Dra ut de lokala listorna och se om du kan hitta torn, landmärken, broar och kablar på diagrammet och sedan på stranden. Om du är ute på natten, öva identifiera fyrar och bojar. Skilja dessa från butiken, hus och trafikljusen längs trafikerade stränder kan vara utmanande, och kikare kan hjälpa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104488.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.