Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Furuno 2000 Radar

En Furuno Radar är potentiellt den viktigaste utrustningen på båtens brygga. Utan det du och din besättning är i händerna på dolda rev och klippor samt andra fartyg. Radar är en förkortning för Radio upptäcka och allt. Den fungerar genom att mäta tiden det tar för en pulsad signal, som skall reflekteras tillbaka från ett objekt, liksom dess bäringen i förhållande till din position. Problem som kan uppstå med din radar inkluderar radar buller, linjer spiral och antenn fel. Instruktioner
1

Ställ din Furuno Radar manuellt för bästa presentation. Ställ din radiosändning till maximal räckvidd. Ställ STC (sjöklutter) till minimum. Ställ FTC (regnklotter) till minimum. Ställ gain kontrollen till max. Skärmen bör nu visa mestadels radar brus. Justera gain kontroll tills det bara finns ett fåtal fläckar av brus på skärmen. Välj lämpligt arbetsområde utan att störa gain kontroll. Justera STC returresa. Justera FTC returresa. Detta gör att du kan ställa in radarn manuellt för optimal presentation.
2

Kontrollera om antennen är att vrida om radarn slås på men kommer inte sända och meddelandet "HD /BD" kommer på skärmen. Detta felmeddelande indikerar att bildskärmen inte tar emot lagret eller rubrik pulssignaler. Om du har en radom antenn blir det svårare att se om det vänder än om du har en öppen antenn antenn. Ta bort locket på en radom antenn för att kontrollera för korrekt rotation. Har en auktoriserad Furuno återförsäljare ytterligare undersöka om antennen inte vänder.
3

Applicera ett par nivåer av störningar avslag ("IR") om du märker streck eller linjer spiral på din radar. Furuno radar har flera nivåer av IR bidrar till att motverka dessa fenomen. Applicera den första nivån av IR från menyn inställningen. Fortsätt på högre nivåer tills störningar minskar.
4

Se till att radarn är i sändningsläge om rubrik väglinjer och sopa justeringar timing inte kan göras. När radarn är i sändningsläge, öppna menyn INSTALLATION och tryck "ENTER".
5

Använd menyn inställningen att avbryta "Watchman"-läge om din radar tenderar att sända i ungefär 30 sekunder, pip, sedan övergår till stand-by läge i fem minuter. Radarn har en notation för "Watchman" i displayen när funktionen är aktiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104148.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.