Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man testar jetmotorer Boat

Oavsett om du köper en jet båt för första gången eller plocka upp en begagnad båt från en tidigare ägare, kontrollerar motorn är en av de främsta prioriteringarna för att säkerställa att du får en bra affär. Medan det finns många professionella tester som du kan fylla om du har tillgång till specialiserade verktyg och kunskap, det finns också en mängd olika tester som du kan utföra på egen hand med regelbundna verktyg och kunskap för att se till att du köper en fungerande jet boat och inte en citron. Instruktioner
1

Inspektera motorns jet båten ordentligt och leta efter sprickor i metallen, läckande packningar, slangar och rör. Kör fingrarna runt packningar och bultar som går in i motorn och kontrollera dina fingrar för olja. Rena motorer är inte alltid ett tecken på några läckor eftersom motorn kan ha tvättats och schamponeras med speciellt rengöringsmedel innan ankomst.
2

Kontrollera oljenivå för motorn innan den startas. Titta ner i oljetråget genom påfyllningshålet för att se om du kan inspektera någon av de inre delarna innan du kör motorn. Kolla efter olja slam och korrosion om du köper en begagnad jet båt för att se till att motorn har tagit hand om med tiden, eller om det har varit dåligt underhållna.
3

Kontrollera bälten av motorn och leta efter tecken på slitage, såsom nötning eller hudsprickor. Dessa band kommer att behöva bytas ut innan du tar båten ut för att se till att du inte har några olyckor eller tillbud där du är strandsatta på grund av att motorn stoppa efter ett bälte raster.
4

Starta motorn medan motorn är torrdockas eller i sin kajplats. Lyssna efter ljud som motorn hosta eller förstoftning, eftersom detta kan tyda på dålig luft flöde, vilket indikerar behovet av filterbytena, eller en dålig bränsleledning. Ta båten ut för en provkörning och se till att båda jetmotorer fungerar. När du slår, bör kontrollen styrsystem sparka på och automatiskt vända den motsatta motorn, så att du kan snurra båten på en femöring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103939.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.