Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hemlagad Gelcoat Peeler

Gelcoat har ett antal saker gemensamt med färg: den torkar hårt, emulgerade nyanser ger den färg, och det är ofta sprutas på. Men istället för att vara ett skikt ovanpå ett substrat, är gelcoat samma material som substratet --- det är polyester glasfiberharts med färgtillsatser. I de flesta fall är gelcoat ej klyvs bort från substratet som husfärg på en trä FJÄLLPANEL, men slipas bort. Skrapor, dock är utmärkta hemlagad gelcoat avlägsnande verktyg som kan vara ännu effektivare än slipmedel. Peeling Lager med en skrapa

Schaktare attack gelcoat vinkelrätt, snarare än mejsel-vinkel du använda med en spackel. Mekaniskt, hjälper vinkeln bort bebyggda delar liknande gupp, havstulpaner eller gamla lappar, men det tenderar att gräva i glasfiber, precis som ett stämjärn. Skrapor, i praktiken, det fungerar mer som blocket plan, skalar kontrollerade, tunna lager av material. Nyckeln till användning skrapor är att ha en mycket vass kant - inte en knivskarp V som en traditionell kniv, men en mycket skarpa räta vinklar, inlämnad eller ens finslipat torget. Du kan bli förvånad över hur väl en skarp vinkelrätt skrapa skalar bort gelcoat. Som en tumregel
Potentiella Materials

, om metallen har använts för något annat verktyg, det fungerar förmodligen som en skrapa, så länge som den har en skarp kant. Så, om du har en spackel och lämna två räta vinklar i kanten, har du en skrapkant. Idealt är skrapa metall av mycket hög kvalitet, härdat stål. Om din stål faller lite kort, kommer det förmodligen fungera, men har en fin, skarp fil händig, du måste hålla kanten med större frekvens. Andra material innefattar klingor av nästan alla slag, inklusive cirkelsågar.
Handtag

flesta skalare, som kitt knivar, är utformade för att skjuta. Designen låter en relativt tråkig blad tränger måla, men sluta när det blir till ved. Denna process bedriver inte över till gelcoat. Du vill ha ett handtag som drar mot dig, skalar av ett jämnt lager. Använd en spånhyvel design för inspiration. Du kan snabbt göra en lövskog handtag som håller din skrapa /skalare på plats med vingmuttrar och två överdimensionerade brickor.
Konturer

En platt skalare-bladet är lätt att använda den konvexa delar av skrovet. När du kommer till konkav detaljer eller mer komplexa räknare såsom en chine, blir det svårt att arbeta i långa drag med linjerna i båten. Gör ett antal skrapor: någon mild konvex eller konkav, vissa hårdare radier. Du kan även slipa eller lämna någon att perfekt matcha en kontur i ditt skrov, exempelvis kölen radie, men anser att en hårda kanter guide för att göra peeling stroke jämn och rak.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104741.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.