Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man gör en Solar Panel Controller för en segelbåt

Det är möjligt att bygga en solcellsdriven generator för din segelbåt. Du kan ansluta solceller till en laddningsregulator, batteri bank, och AC inverter för att lägga till en gratis, förnybar energi för att din båt. Du kan även byta dina bensindrivna utombordsmotorer till elmotorer kopplade till ditt solsystem. Din båt kommer att kunna resa även när vinden är lugn med bara kraften i solen. Saker du behöver
handbok beskriver hur man beräknar antalet solpaneler och djupa batterier cykel du kommer att kräva (se referenser och resurser) katalog Solpaneler
Wiring
lödkolv
Nötter och bultar av olika storlekar
skiftnyckel och skruvmejsel satt
laddningsregulatorn
djupurladdningsbatterier
AC inverter
Elektriska utombordare (tillval) katalog Pedal eller vev generator (tillval) katalog
Visa mer instruktioner
1

Passa solpaneler på däcket på din båt i ett område där de inte kommer att trampas på eller påverkas under normal segling verksamhet. Manualer som "Made Home Energy" och "solenergi för energi" ger information för att beräkna antalet paneler som du kommer att behöva för din uteffekt. Du kan också anpassade bygga din egen solfångare till en lägre kostnad.
2

Löd eller skruva solpaneler till en laddningsregulator och djupurladdningsbatteri bank. Den laddningsregulatorn och batteri bank måste hålla torrt och inte i direkt solljus, så huset denna del av ditt system i kabinen i båten. Ställ laddningsregulatorn att tillåta ström till batterierna när laddningen sjunker under 11,7 volt och stängs av när laddningen överstiger 14,3 volt.
3

Löd eller bolt laddningsregulatorn till batteriet bank. Löda ihop tillräckligt med batterier för att stödja din makt behov. Konsultera en handbok för att beräkna antalet batterier du kommer att kräva.
4

Löd eller bult batteribanken till en AC inverter. Hus omriktaren med batteriet så det kommer att förbli torr. AC inverter har standard uttag för hushållsapparater. Du kan också ansluta AC inverter till dig båtens befintliga elsystem genom ledningar till huvudströmmen kopplingsdosa med skruvar och muttrar.
5

Byt gasdriven utombordare (er) i din båt med en elektrisk motor om du vill styra helt fri från användning av bensin. Om du väljer att installera en elektrisk ersättare motor, kan det vara klokt att installera en pedal eller vev generator kopplad till laddningsregulatorn så att du kan navigera din båt om inget solljus eller vind är tillgänglig.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104199.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.