Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Båtstöld & återställning

Oavsett om du är bara ute efter ett par timmar eller på en lång utflykt, kan få saker lägga sordin på ditt båtliv kul som att ha din båt stulen. Båtar är "stora biljett" objekt med hög dollarns värde och en hel del prestige värde, så de är ett viktigt mål för stöld. Även i svåra ekonomiska tider, kan en båt som är stulen säljas långt under värdet snabbt. Det finns sätt att förebygga båtstöld, och sätt att återställa din båt om det tas. Lock It

Precis som en olåst bil, är en olåst båt ett lätt mål. Det finns inget idiotsäkert lås, även om vissa är bättre än andra, men alla lås är bättre än inga lås alls. Det kommer att avskräcka tjuvar som inte vill väcka misstankar, särskilt i trånga utrymmen, eller ta en chans på att bli fångad av de rättmätiga ägarna återvänder till fartyget.
Brand Det

I gamla dagar, märkesvaror människor deras boskap att bevisa att det var deras. Samma metod fungerar idag. Det inte brukar kallas branding, det kallas markering, tatuering eller märkning. Oavsett vad du kallar det, sätta massor av märken på din båt. Använd en gravyr verktyg för att etsa ditt namn i glasfiber eller områden metall. Markera delar som kan tas ut och säljs vidare (i en båt version av en chop shop) såsom motorer, utombordare och rekvisita. Se till att båten har ett HIN nummer i stället. Den HIN är Hull Identification Number. Det ligger på akterspegeln (bakväggen) på styrbords (höger) sida strax ovanför vattenlinjen. Den HIN nummer på en båt är detsamma som ett VIN-nummer på en bil. Det är individuellt för varje båt och berättar en person som förstår dess symboler där båten gjordes, vilket år den gjordes, och en egen privat ID-nummer.
Take Bilder på

Ta massor av bilder på din båt. Både stillbilder och bilder video är bäst om det är möjligt. Håll tryckta versioner av stillbilder, men att publicera både stillbilder och video på nätet också bidrar till att ge bevis på ägande vid uppladdning samt.
Låt det köra iväg
< p> En båt på en trailer är särskilt sårbar. Tjuven har knappast att fungera alls om det inte finns några åtgärder för att förhindra dem från att säkerhetskopiera till skumt, haka upp och köra iväg. Placera ett skumt lås på bollen på släpvagnen. Jack släpet upp på block och ta bort däcken (även utmärkt för vinterförvaring att förhindra däck röta). Park med ett fordon eller annat föremål blockerar tillgång till dragkroken.
Försäkra dig

Ge dig själv en extra dos av skydd genom att försäkra din båt. Detta är inte bara ett smart drag för on-the-vatten säkerhet, men om din båt blir stulen från kajen, på vattnet eller ens från din egen uppfart på en släpvagn, kommer den att täckas.

köparen skydd

Köp inte en stulen båt. Det verkar vara en rimlig varning, men det kan vara svårt att avgöra om en båt är stulen. Saker att tänka på när man letar efter en båt för att se till att du inte fastnar med en övertagna bil och förlust av hela köpeskillingen. Kontrollera om det HIN numret ser ändrats. Aldrig köpa en båt utan ordentlig titel och /eller registreringsinformation. Köp inte en båt med ett duplicerat kopieras, titel, speciellt om det är en out-of-state dokument. Och inte köpa en båt prissatta långt under realistiskt värde för den typ, fabrikat och fartygets skick.
Recovery

Båtar som bryts upp och säljs för delar är svårare att spåra än båtar som säljs som hela enheter. En stulen båt är märkt vid registreringen, men oftast är det köparen som köpte båten från tjuven som slutar med ingenting efter betalar för en båt. Ägare av stulna båtar bör kontrollera listor båt registret för tecken på deras båt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103631.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.