Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter ett skovelhjul på en Evinrude 90

När pumphjulet på din 90-hästkrafter Evinrude utombordare raster, måste du byta ut den innan du använder motorn ytterligare. Impellern pumpar vatten till motorn för att kyla den, utan en fungerande impeller kan allvarliga skador uppstå från överhettning. Det tar ungefär en eftermiddag för att byta ut pumphjulet, och det är ett förfarande som du bör veta utantill innan du beger dig ut i öppet vatten. Eftersom fenorna hos fläkthjulet är plast, de är mottagliga för att bryta efter en längre tids förvaring i en kall miljö. Du bör byta impeller varje vår. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Skruvmejsel
liten hammare
Diskmedel
Spetstång
vattenintag hörselkåpor
trädgårdsslang
kit Impeller byte

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln och ta bort motorkåpan. Växla transmissionen i backen.
2

Avlägsna omställarestift nedanför förgasaren med en socket.
3

Ta bort de fyra skruvarna som håller locket växellådan och de två skruvarna under kavitationsplattan. Ta bort locket växellådan.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller höljet vattenpump. Knacka försiktigt på locket med en liten hammare för att lossa den. Ställ luckan åt sidan. Du bör se pumphjulet,. Notera den riktning i vilken fenorna är böjda
5

Dra pumphjulet ur vattnet pumphuset med nål-tång, dra sedan O-ringen ur bostäder. Plocka ut några bitar av den gamla impellern om en fin pank.
6

Skjut den nya O-ringen på plats, skjut den nya impellern på axeln i samma riktning som den gamla. Använd biologiskt nedbrytbara diskmedel att smörja den nya impellern, skjut den över metallen pumphjulskilen. Nyare Evinrudes använder inte det viktigaste systemet. Istället är ett parti av drivaxeln platt, och pumphjulet har en matchande mönster.
7

Sätt tillbaka höljet vattenpump, som ersätter packningen om det ser överdrivet sprucken eller sliten. Växla in framåt, tryck ner på växelspaken och snurra propellern lite för att flytta båten till framåt.
8

Smörj splines drivaxeln och skjut växellådan på plats igen. Snurra propellern för att få splines att fånga, och se till att drivaxeln är korrekt inriktad. Byt ut alla sju bultar - fyra för växellådan, två för kavitationsplattan, och en för shifter - och sätta tillbaka den negativa batterikabeln
9

Lägg ut en hörselkåpa passar över vattenintaget. skärmar och bifoga en trädgårdsslang till hörselkåpor. Växla till neutralläge och stäng av motorn på att kontrollera allt var korrekt installerade innan sjösättning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104185.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.