Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Mercury utombordare 50 hk

Mercury Marine, baserad i Illinois, grundades 1939. Även om de tillverkar motorer för många tillämpningar, utombordsmotorer är företagets huvudsakliga verksamhet. Som med de flesta motorer som utsätts för väder och vind på en daglig basis, slitage kan uppstå, vare sig det är ett problem med bränslet montering eller en skadad packning. Innan du ringer på en marin mekaniker, finns det några grundläggande felsökning du kan köra igenom på egen hand. Saker du behöver
Compression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera tändstiftet för överdriven smuts och korrosion. Om kontakten är en grå nyans i färg, betyder det oftast att det är bra. Rengör eller byt tändstiftet vid behov.
2

Inspektera gummi bränsle-primer lampa för att kontrollera att den är böjlig kläms. Om du känner motstånd, får tillräckligt med bränsle inte når motorn. Låt en kvalificerad marinmekaniker kontroll för att se om bränslepatronen behöver bytas. Se till att det finns tillräckligt med bränsle i tanken. Inspektera alla bränsleledningar för läckor.
3

Använd en plastsprutflaska att hälla en liten mängd bränsle-och-oljeblandad direkt in i förgasaren intag om din Mercury 50 hk utombordare inte att slå över. Dra i startsnöret direkt efter hälla bränsle och olja i motorn.
4

Inspektera tätningar eller packningar, mellan makt huvudet och bränslepump för eventuella skador eller sprickor. Packningarna är ungefär 1/8 tum tjock och de försegla fluiderna i motorn. Om de är äventyras, de kunde tillåta luft in i systemet och skapa ett vakuum läcka. Har en mekaniker byta packningarna, om det behövs.
5

Ta bort plasten motorkåpan för att se om det finns oljerester på insidan av omslaget. Om det finns tecken på oljeläckage, kan det indikera att ringarna är dåliga. Har en marin mekaniker undersöka detta vidare för dig.
6

tillbaka locket bränslepumpen om den är skadad eller sprucken. En sprucken lock skulle också tillåta luft i systemet och skapa ett vakuum när priming bränslet glödlampan.
7

Ta bort skruvarna bränslepump och prima bränsle glödlampa att leta efter läckor. Om det finns en liten mängd bränsle läcker från hålet på baksidan av pumpen, kan membranet behöver bytas.
8

Kontrollera systemet för tillräckligt tryck. Ta bort tändstiftet och montera mätaren kompressionstestet. En normal läsning bör vara mellan 60 psi och 90 psi. Om behandlingen inte är inom detta intervall, kan det indikera att ringarna är slitna. Har en marin mekaniker utreda vidare för dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103744.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.