Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är en Spinnaker eller Jibb?

Till förvirringen av många oerfarna seglare, det finns en stor mängd nautisk terminologi långt bort från det som används på land. Det är port (vänster), (höger) styrbord, fören (främre) och aktern (tillbaka), för att inte nämna de olika namnen för master, segel och andra fartyg-baserade system. Namnen på några av seglen kan också vara mycket förvirrande, eftersom de verkar ha någon likhet med vad de faktiskt gör. Spinnaker

En spinnaker är en speciell typ av segel som används för segling på en kurs med en off vind. En off vinden blåser över båten snarare än bakifrån. Det är ett stort, nästan ballong-formade segel som är fäst längst fram och kan justeras så att den fylls med vind. När den är full, är det sagt att flyga.
Typer
p Det finns två typer av spinnaker segel. Den första kallas symmetrisk, som genererar enhet genom att samla vinden i den övre delen av seglet. Den asymmetriska spinnakern samlar vinden i sidodelen av seglet. Symmetriska som används när du reser i en rak linje som de genererar mer fart,. Asymmetriska sådana används för kursen vägbeskrivning
Jib

focken är en annan typ av segel, inte olikt en spinnaker. Det är en triangulär segel placerade på framsidan av båten, ansluten från fören till toppen av den första masten. Den viktigaste skillnaden mellan en fock och en spinnaker är där de används. Segelbåtar använder IHH, medan spinnakers är mer vanligt förekommande på tävlingsbåtar.
Jib Numbers

större båtar, som skonare, kan ha tre eller tom fyra jib segel. Dessa bifogas i linje med bogspröt och foremasten. Den längst fram kallas flying jib, följt av den yttre fock, den inre armen och därför staysail.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104713.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.