Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur kan jag Color Gel Coat?

Repor till din bil, lastbil eller båt är oundvikliga, men kan vara irriterande när du tar stolthet i ditt bilens blank gelcoat yta. Även grunda repor lätt kratsade ut, kan reparera djupare repor verkar särskilt besvärande när färgmatchning är inblandad. Med rätt information och material, kan svårigheter färg gelcoat för en sömlös reparation minimeras. Color Matching Process

Gel coat är en polyesterharts tillämpas på glasfiber för färg och glans. Även den tunnare hartset appliceras när ett fordon först produceras, för reparation, är det tjockare pastaform lämpligt. Reparationssatser inkluderar vanligtvis pastan, tillsammans med en katalysator för att härda den och flera olika färger för toning.

Färg gelcoat påverkas av solljus, exponering för vatten eller föroreningar och höga temperaturer. Fading, mörkare och gulfärgning av befintliga finish gör färgmatchning ganska krävande som följd och även experter kan inte alltid matcha färgerna exakt. Minimera dina problem genom att visa färgerna i norra ljus, och undvika att försöka matcha färgerna i ett väldigt ljust eller väldigt mörkt rum. Inhämtat yttrande från en andra person kan hjälpa till att bekräfta dina föreställningar.

Du kanske kan få klistra in den ursprungliga färgen som används på din bil, och justera färgen för att kompensera för förändringar på grund av exponering för elementen. Om detta inte är möjligt, blanda din egen tonade pasta är nästa alternativ. Färg-prov kort från din lokala färg eller hem förbättring butik är ovärderlig i att hitta en match för bilens gelcoat. Ställ en anställd måla avdelning hur man formulerar att skugga, så att du kan replikera blandningen med hjälp av toning material från din reparationssats.

Som med alla färg uppgiften kommer du förbereda ett prov och testa den. Sätt ett uns av pasta i en liten plastmugg och tillsätt en droppe färg i taget, räkna hur många droppar av varje du använder så att du kan återge färg på en större skala. När du tror att du har en match, applicera en liten droppe på en ren, polerad yta i ditt fordon och se hur det ser ut. Om färgen är lite för mörk, lägg vitt till ljusare färg. För mörkare pasta, tillsätt den huvudsakliga mörka färgen på din bil. När fordonet ser "renare" eller "smutsigare" än pastan, tillsätt svart, brunt eller vitt för att justera pasta färg. Använd din röda, gula eller blå nyanser för att göra finare färg distinktioner.

När du är nöjd med färgen, skriva ner formeln som används för att producera den. Bestäm hur många uns av färgad gelcoat pasta du behöver för din reparation, och multiplicera detta tal med droppar av färg som används för att producera ditt prov. Blanda dina färger och klistra ihop, tillsätt katalysatorn enligt tillverkarens anvisningar och fortsätt med din reparation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103539.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.