Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur ställer jag in min Vridmoment trimplan på min utombordare?

Vridmoment trimplan hjälpa till att motverka effekterna av vridmoment, eller hjul-walk, på vektorn av båten. Wheel-walk är ett fenomen som skapas genom olika vattentryck i toppen och botten av propellern. Då propellern roterar genom vattnet, är trycket vid botten av propellern större än trycket på toppen. Detta skapar större motstånd vid botten än vid toppen och gör propellern försök att "gå" i sidled genom vattnet. Detta gör en högerhänt prop (medurs rotation) röra sig i sidled genom vattnet, och gör aktern på båten högervridning, vilket gör båten sväng till vänster under gång. Counter-styrning med rodret kommer inte rätta till detta och kommer bara att lyckas göra hela båten rör sig i en sned vinkel mot den riktning som bågen pekar. Saker du behöver
mekaniker verktyg
Stor platt
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

avgöra hur mycket hjulet-promenad sker. Provkör båten i full fart med de styrande midskepps (i mitten). Observera hur mycket båten vänder. Båtar som vänder mittemot prop rotationen behöver mer vinkel på fliken. Båtar som vänder i samma riktning som den prop rotation behöver mindre vinkel på fliken.
2

stoppa båten för att justera fliken. Ta bort pluggen på toppen av anti-ventilationsplåt med skruvmejseln för att få tillgång till den trimplanens bulten.
3

Håll trimplanen stadigt i läge för hand och lossa trimroder bult. Rotera fliken i små steg i rätt riktning, sedan dra åt skruven. Sätt tillbaka kontakten och provköra båten igen. Observera båtens hantering och göra ytterligare justeringar om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103518.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.