Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Instruktioner för att bygga en flytande docka

Flytdockor få många att minnas om lata sommardagar eftermiddagar på vattnet - antingen upp på sjön, eller på viken sida. Vare sig det är nickar över ett metspö, insupa lite varma strålar medan slummer på en handduk - eller lansera den nya kajaken, flytdockor är ovärderlig som robusta plattformar och glidning för båtar utan behov av drivna pålar eller betong distanser. Här är en docka som ger många års bekymmersfri service till rimlig kostnad. Floating Dock Strategi

docka använder lätt-till-arbete-med 4-tums vit PVC-plast dräneringsrören som i 10-meters längder med slutna gavlar har en absolut flotation värde av cirka 50 pounds. De kan levereras för att ge tusentals pounds av flotation med hög integritet. Om endast en tub misslyckas, resten behålla sina flotation egenskaper. Dessa rör också behålla sin integritet under långa perioder i vattnet. Den övre delen av den flytande docka är tillverkad av 5/4-inch-by-6-inch tryck virke gallergolv. Sidorna av toppen är kjolar ned för att hålla dockan däck centrerad över börsintroduktionen. Deck knapar är monterade vid varje hörn för att förtöja en båt enkelt. Valfritt förtöjning piskor kan monteras på sidan för ytterligare bekvämlighet. Dockan ligger förtöjd på plats antingen med nylon förtöjningslinor till stranden pyloner, eller konkreta vikter ankare på botten. Den har också en sida stege att tillåta simmare att klättra ombord.
Material

För en 10-fots-by-8-fot flytdocka, kommer du behöver om 26 8-fots längder och fem 12-fots längder av trädäck, tillsammans med 24 10-fots längder av rör och 48 platta ändstycken. Du kommer också att behöva docka hårdvara, fyrkant-drev rostfria skruvar för att montera trädäck och PVC cement för att montera slangen.
Float Fabrication

cement platta PVC end-caps på slangen, trycker och håller det på tills den fastnar. Använd en 12-fots 2-by-4 träregel som en ram för en lång klämma att pressa båda locken på rörlängderna tills de tar tag, vanligtvis cirka 10 sekunder. Bind rören tätt i två buntar med 12 tuber med vardera nylon band tills de tar sitt mest kompakta form. De måste vara något förskjutna så att slut-caps att vila mot röret bredvid.
Deck Fabrication

Lägg de tre 10-fots sektioner av 5/4-inch-by-6-inch tryck behandlat trä PRYDNAD längdriktningen parallellt så utsidan två är även med ändarna av de åtta-fots sektioner. Den tredje längd är i mitten. One-by-one, fyrkantig de 8-fot trall plankor och fäst dem till de tre 12-fots sektioner med skruvarna. När alla plankor är anslutna, kommer du att ha och 8-fot-by-12-fots trädäck. Skruva de andra två 12-fots längder på sidorna av bryggan så att de är i linje med toppar och två i varje ände på samma sätt. Addera finalpräglarna

Placera trädäck på toppen av två buntar röret float och segregera buntarna från varandra så långt som möjligt. Säkra med mer nylon band. Vänd på bryggan på sin sida och flytta till vattnet på vagnar. Sänk ner den i vattnet, med flera assistenter. Moor dockan till stranden och hålla den från att binda, med stötfångare vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103499.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.