Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY Konvertera Chevy Engine för marint bruk

Chevrolet motorer kan konverteras för marint bruk med några enkla ändringar. Bensinmotorer kan ge stark, pålitlig kraft för båtens framdrivning. Delar är lätt att få från bildelar återförsäljare och kan vara mycket lägre i pris än marin-specifika delar från en marin tillförsel företag. Kamaxel

Installera en kam med en bred effekt-band 500-5000 RPM (varv per minut), helst. Motorer som är byggda för användning på väg har en mycket smal makt-band. Transmissionen tillåter operatören att hålla varvtalet inom det användbara området och justera hastigheten med växlarna i transmissionen. Marina transmissioner har bara en hastighet framåt och en hastighet bakåt, lämnar inget sätt att öka hastigheten utan en proportionell ökning av motorvarvtal. Vridmomentet som alstras av motorn kommer att falla snabbt när strömmen-bandet området överskrids. Byta kammen med en bred makt-band typ gör det möjligt för motorn att leverera ström så fort gasreglaget öppnas och fortsätter hela vägen genom den maximala varvtal.
Flamskydd

Installera ett flamskydd på förgasaren. Rökgaser är tyngre än luft och kan fylla ett motorrum. Varje antändningskälla kan få den att detonera. Den flamskydd kommer att förhindra eventuella lågor som orsakas av baktändning att antända de insamlade rökgaser.
Generator

Använd en tändning utan generator. Alla generatorer alstrar gnistor inuti som de verkar. Ignition-fria växelströmsgeneratorer har skärmar som avleder värmen och förhindra utsidan av generatorn från att nå tändtemperatur. Se till att alla andra växlar, pumpar eller anordningar i motorrummet är tändning-fria.
Cooling

kyla motorn med en köl-kylare. Kölen-kylaren är ett slutet system som gör att du kan köra frostskyddsmedel i din motor, istället för cirkulerande råvatten. Frostskyddsvätskan cirkulerar genom kylaren och överför värme till utsidan vatten utan att införa saltvatten in i motorn. Auto motorer är inte byggda för att stå cirkulerande saltvatten och de kommer mycket snabbt försämras med råvatten kylning.

Använd icke-etylenglykol baserad frostskyddsmedel i din köl-kylare. Etylenglykol bildar ett gelliknande ämne när det kommer i kontakt med saltvatten. Denna gelé kommer att täppa vattnet passager i motorblocket och huvudet och kan orsaka att motorn överhettas och orsaka allvarliga inre skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103494.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.