Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en marin radar

Många båtägare är bekant med segling verksamhet, men de kanske inte är medvetna om de många tillfälliga anpassningar som behövs på båtens delar. En del i en båt som kan behöva frekventa uppdateringar är det marina radarsystem. En båt radarsystem använder rörelsedetektor för att känna närvaron av andra båtar och föremål i vattnet omkring dig. Vare sig du är nybörjare sjöman eller en semi-professionell, kan du lära dig att göra mindre justeringar av din båt marina radarsystem. Instruktioner
1

Justera känsligheten på din radar med "vinst" vredet. Om du skickar ett självklart mål, såsom en båt syns på nära avstånd, men din radar inte startar, kan det behöva något mer än en liten knopp justering. För högsta precision, justera ratten på en klar dag som kontroll ämne. Detta gör att du kan göra mer exakta justeringar i framtiden.
2

Använd "sjöklutter" ratten på din marinradar att hindra mekanismen från att tolka rörelse av vågor som ett mål. Inte bara kan detta orsaka onödig panik men det kan hålla radarn från att upptäcka ett hav boj eller roddbåt bredvid dig. Sjöklutter är bäst beskrivas som en kort räckvidd känslighet kontroll som du bör justera försiktigt genom att vrida den nedåt tills all röran undertrycks och vrida upp den bara tills röran börjar synas. 3


Reglaget märkt "väder." Väder störningar kan uppstå när en storm eller squall producerar kraftig nederbörd och orsakar en "white out" på radarskärmen. Vrid reglaget så högt som du behöver så att skärmen inte längre maskeras av vädret och du kan återigen se små mål i närheten.
4

hyra en tekniker för att utföra regelbundna tune-ups på din marin radar. Även om du tror att din radar fungerar ordentligt, kan en utbildad professionell hitta tekniska frågor som är osynligt för de flesta användare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103420.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.