Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du justerar en förgasare för Air Fuel

En förgasare har vanligtvis en luft skruv hastighetsjustering, som ligger på eller nära choke stången bredvid förgasaren och antingen två eller fyra bränsleblandning tomgång skruv justering på båda sidor av förgasaren nära basen. Luft och bränsle justerskruvar måste ställas jämnt för att förgasaren för att få den mest bränsle körsträcka och makt i motorn. Du kan justera skruvarna flygbränsle på förgasaren själv på mindre än en timme och spara pengar. Saker du behöver
skruvnyckel
Skruvmejsel
Vakuummeter
Visa fler instruktioner
1

Ta muttern från toppen av luftrenaren med en fast nyckel och avlägsna aggregatet luftrenaren från toppen av förgasaren. Leta luftskruven hastighetsjustering och bränsleblandningen tomgång justerskruvar på förgasaren.
2

Vrid luftskruven hastighetsjustering medsols med en skruvmejsel tills den är helt stängd. Inte över-dra åt skruven, bara tillräckligt tills du känner motstånd.
3

Justera skruven lufthastigheten genom att vrida tillbaka den, motsols ett och ett halvt varv. Justera bränsleblandningen tomgång skruvarna genom att vrida dem medurs tills de är helt stängda och vända dem ryggen, två och ett halvt varv moturs.
4

Demontera slangen gummiutsugring från basen av förgasare och bifoga en vakuummätare till metallen porten. Starta motorn och varmkör den tills choken på förgasaren öppnar upp hela vägen.
5

Justera varje av de lediga bränsleblandning justerskruvar, vrida skruvarna ett kvarts varv åt gången och omväxlande fram och tillbaka tills de alla läst om 850 rpm på vakuummätaren. Justera luftskruven hastighetsjustering att läsa 850 rpm.
6

Justera varje tomgång bränsleblandning justerskruvar och lufthastighet Justerskruv, alternerande mellan varje och vrida skruvarna ett kvarts varv åt gången tills de läser alla nära 850 rpm utan motorstopp ut. Ställ alla justerskruvarna på närmaste rpm till 850 de kan alla köra, medan förgasaren går smidigt.
7

Ta vakuummätaren från metallen porten och sätt tillbaka slangen gummiutsugring. Anslut aggregatet luftrenaren till toppen av förgasaren med mutter och stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102640.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.